andrei washingtonLiderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, se află într-o vizită de lucru în capitala Statelor Unite. Acolo liderul DA urmează să aibă o serie de întâlniri cu înalţi demnitari americani din sfera politică şi juridică, experţi, cercetători şi analişti politici, cât şi membri ai presei de investigaţii şi de specialitate.

Vizita este efectuată în contextul crizei social-politice din Republica Moldova şi necesităţii implicării instituţiilor internaţionale în soluţionarea neîntârziată a gravelor încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor Republicii Moldovei, cât şi în prevenirea măsurilor de represiune şi intimidare la care recurg din ce în ce mai des autorităţile de la Chişinău, se spune într-o declaraţie a Platformei DA.

„În timp ce guvernarea ne minte pe banii noştri, eu unul, ca şi mulţi alţi colegi de-ai mei, prefer să fac tot ce-mi stă în puteri ca legea să fie pusă în capul mesei. Iar dacă instituţiile moldoveneşti nu sunt în stare să o facă, atunci e timpul să apelăm la cele de peste hotare. Este important ca întreaga lume să afle adevărul despre crimele regimului lui Plahotniuc”, declară liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Acesta urmează să se consulte şi cu diaspora aflată în SUA, pentru a stabili o serie de acţiuni prin care cetăţenii moldoveni plecaţi peste hotare se pot implica. Astfel, joi, 18 august, cetăţenii activi, aflaţi la Washington DC, care vor să contribuie la scoaterea ţării din captivitate, sunt aşteptaţi la Café Dupont, începând cu ora 18.00.

Sursa:jurnal.md

(52 accesari)