Andrei Năstase: „Mă voi bate pentru victoria din primul tur”

Imagine implicită

„Mă voi bate pentru victoria din primul tur, pentru că reprezint oamenii, nu doar nişte segmente sau grupuri.” Este declaraţia liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care a depus astăzi actele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcţia de primar al municipiului Chişinău.

„Sunt onorat să reprezint astăzi ceea ce a rămas mai de preţ în ţara noastră – speranţa! Ne-am unit forţele pentru a începe de aici, din Chişinău, marea schimbare în bine aşteptată de toţi. Sunt sprijinit de coaliţia de partide democratice şi proeuropene – Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu.

Mă voi bate pentru victoria din primul tur, pentru că reprezint oamenii, nu doar nişte segmente sau grupuri separate pe culturi sau vârste. Reprezint persoanele în etate, pensionarii noştri ajunşi la limita genocidului social, reprezint pedagogii şi medicii discriminaţi de guvernarea coruptă, reprezint clasa de mijloc care se sufocă sub povara taxelor şi impozitelor inumane, reprezint tineretul nostru studios, lipsit de un viitor decent la noi acasă, majoritatea gândindu-se să emigreze în căutarea unui loc de muncă bine plătit”, a declarat Andrei Năstase, în faţa presei.

Totodată, liderul Platformei DA a precizat că trebuie să conştientizăm că în cel de-al doilea tur de scrutin o mare parte a studenţilor nu se vor afla în oraş.

În altă ordine de idei, Andrei Năstase a declarat că este deschis pentru un dialog consistent cu exponenţii tuturor forţelor politice şi civice proeuropene şi antioligarhice, „pentru a putea face un front comun împotriva polinomului Plahotniuc, Dodon, Şor, etc.”

„Ştiu că sunt cel mai incomod candidat pentru ei, deoarece sunt sprijinit de cele mai curate forţe politice ale momentului şi ale viitorului. Şi noi şi ei ştim că reformarea capitalei deschide drumul pentru scoaterea ţării din captivitate, pentru aducerea corupţilor şi hoţilor pe banca acuzaţilor şi esenţial pentru o viaţă mai bună la noi acasă pentru fiecare cetăţean. De aceea contez pe locuitorii din Chişinău şi din suburbii, contez pe oamenii de bună credinţă deşteptati, informaţi, determinaţi să facem ordine în capitală şi în întreaga ţară”, a adăugat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Candidez pentru că mă interesează reformele profunde. Mă interesează ca aceste reforme să îmbunătăţească la modul direct viaţa fiecărui cetăţean al municipiului, dar şi al întregii ţări! Avem o echipă de profesionişti, avem un program consistent şi, esenţial, avem înţelepciunea, voinţa şi puterea pentru a câştiga. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a punctat Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md