Andrei Năstase: Mizez pe sprijinul tuturor oamenilor, deoarece atunci când calci în gropile din Chișinău nu ești întrebat ce viziune politică ai

Imagine implicită

Candidatul comun al Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Năstase, declară că mizează pe sprijinul cetățenilor, indiferent de etnie sau opțiunea politică a acestora, și mai puțin pe sprijinul liderilor de partide.

Mai mult, acesta spune că, în contextul în care în ultimii ani Capitala a fost mai puțin activă în cadrul alegerilor, a venit momentul ca locuitorii municipiului să se mobilizeze și să aleagă un primar care le va satisface așteptările.

„Nu mă interesează sprijinul unor lideri politici. Mă interesează sprijinul oamenilor. Nu împart locuitorii orașului de stânga sau de dreapta, unioniști sau stataliști, deoarece toți dacă merg pe jos își umplu papucii cu noroi, iar dacă merg cu mașina dau în groapă, iar în groapă nu te întreabă cine ești”, a declarat Năstase în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Întrebat dacă mizează pe sprijinul fostului lider al României, Traian Băsescu, acesta a declarat că, mai degrabă, ar dori să îl întrebe de ce spune că Andrei Năstase și Maia Sandu vând gogoși cetățenilor, declarând că unica oportunitate pentru dezvoltarea țării este Uniunea Europeană, dacă în programul partidului pe care îl conduce în România este specificat că partidul va sprijini Republica Moldova în efortul său de integrare europeană.

„Vreau să știu de ce pentru el integrarea europeană nu poate fi o cale de a ne regăsi într-un spațiu cultural și istoric comun, atâta timp cât în programul pe care îl conduce în România există clar scris că partidul va sprijini Republica Moldova în efortul său de integrare europeană. Nu poți veni la Chișinău și spune că Andrei Năstase și Maia Sandu vând mituri sau gogoși cetățenilor. Noi credem că aceasta este calea corectă. Trebuie să facem tot posibilul de a primi oportunitatea de integrare europeană, iar asta se face dacă ai justiție corectă, media echidistanță, economie funcțională, democrație”, a punctat Năstase.

Acesta declară că atâta tip cât nu îndeplinim condițiile, nu ne va accepta nimeni „pe fereastră sau pe o altă cale. Trebuie să muncim enorm. Trebuie să scăpăm de acest regim”.

În context, Năstase spune că Primăria Chișinău trebuie întoarsă cetățenilor, iar pentru acesta este nevoie de mobilizare maximă, în contextul în care în ultimii ani Chișinăul a fost pasiv în cadrul alegerilor.

Sursa:cotidianul.md