andrei nastase microfoaneVladimir Plahotniuc atacă presa liberă în mod indirect. Oligarhul nu depune cereri de chemare în judecată şi nu el dă cu ranga în cap jurnaliştilor de investigaţie. Aceste acţiuni sunt îndeplinite de oameni interpuşi. Declaraţiile au fost făcute de liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Niciodată Plahotniuc nu va ataca presa liberă în mod direct, personal. Nu el va depune cereri în judecată şi nu el personal va da cu ranga în cap jurnaliştilor de investigaţie. O vor face interpuşii, plătitori de poliţe pentru serviciile unei justiţii controlate de coordonatorul mafiei”, a declarat liderul Platformei DA.

„E cazul unor instituţii media  precum Jurnal TV şi TV 7, dar şi a unor jurnalişti incomozi, care deconspiră crimele. Sus capul, Mariana Raţă! Sus capul, presă liberă!”, a continuat Andrei Năstase.

Menţionăm că în urma publicării unui articol, fostul comisar al capitalei, Vladimir Botnari, a depus o plângere prin care a solicitat tragerea la răspundere penală a ziaristei Centrului de Investigaţii Jurnalistice Mariana Raţă. Acesta  invocă faptul că jurnalista a accesat şi difuzat, fără consimţământul său, date cu caracter personal care îl vizează pe el şi membrii familiei sale.

Totodată, Botnari solicită tragerea la răspundere penală a tuturor celor care au accesat şi difuzat, din octombrie 2009 şi până în prezent, date cu caracter personal care îi vizează familia.

Şi postul de televiziune Jurnal TV a fost supus mai multor atacuri, ultimul fiind evacuarea din sediul în care trustul activează de la bun început, contractul fiind întrerupt subit şi unilateral de proprietarul sediului.  Mai mulţi experţi şi jurnalişti au declarat că motivul invocat pentru evacuarea postului TV este un semnalul unui atac politic.

Surrsa:jurnal.md

(10 accesari)