30 mai 2015 andrei nastaseLiderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, afirmă că PPDA a devenit „cea mai puternică, consolidată şi solidară forţă politică de opoziţie” şi că aceata este capabilă să preia guvernarea şi administrarea eficientă a ţării, în beneficiul oamenilor, pentru un viitor decent în RM.

„Căuşeni, Ştefan Vodă, Rezina, Şoldăneşti, Bălţi, Străşeni, Călăraşi, Ungheni, Nisporeni, Basarabeasca, Cimişlia, Hânceşti, Leova, Făleşti, Soroca, Floreşti, Drochia şi câteva sectoare din Chişinău. Drumuri, întâlniri, oameni. Oameni ai Demnităţii şi Adevărului, oameni ai Platformei noastre admirabile, aflate în centrul rezistenţei populare”, a scris liderul mişcării protestatare pe pagina sa de Facebook.

Andrei Năstase susţine că prin intermediul Platformei DA este promovată integritatea, profesionalismul, meritocraţia şi transparenţa – criterii care îi diferenţiază de cei care au compromis actuala clasă politică.

„Percep conferinţele teritoriale drept un act de maximă responsabilitate. Un act de consolidare şi dezvoltare a alternativei politice viabile, pe care o edificăm în conformitate cu voinţa populară. Promovăm integritatea, profesionalismul, meritocraţia şi transparenţa – criterii fundamentale care fac diferenţa dintre noi şi cei care au compromis iremediabil actuala clasă politică. Ne bucurăm pentru susţinerea sinceră şi onestă a colegilor noştri din primele rânduri ale luptei cu regimul criminal, dar şi de aderarea tot mai masivă a tinerilor, reprezentanţilor diasporei, a tuturor păturilor sociale la marea noastră familie”, subliniază preşedintele PPDA.

Iniţiativele propuse de Platforma DA, în viziunea lui Andrei Năstase, au determinat societatea să perceapă că sunt capabili să preia pârghiile conducerii şi să asigure trecere de la regimul oligarhic la o guvernare democratică.

„Avem, deci toate semnalele că oferta noastră, iniţiativele şi propunerile ce ţin de toate domeniile vieţii economice şi sociale au determinat societatea să ne perceapă ca pe o forţă politică constructivă, capabilă în orice moment să preia guvernarea şi să asigure trecerea de la un regim oligarhic criminal la o guvernare cu adevărat democratică”, susţine liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Sursa:jurnal.md

(19 accesari)