ANDREI NĂSTASE: PLATFORMA DA, ÎN PARTENERIAT CU TOATE FORȚELE SĂNĂTOASE DIN SOCIETATE, VA IMPLEMENTA VALORILE NAȚIONALE ȘI EUROPENE PRIN FAPTĂ

Imagine implicită

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că urmărește, de peste ocean, „vânzoleala de acasă a lui Plahotniuc și Leancă, a lui Ghimpu, a lui Voronin și Dodon pe marginea unor teme pe care aceştia au reușit să le profaneze până astăzi cu vârf și îndesat. Dar nu renunță…”.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Andrei Năstase a scris că, ani la rând, pe rând, „toți acești politicarzi au mințit cetățenii și partenerii de dezvoltare ai țării că și-ar dori integrarea europeană”.

„Azi cel mai guraliv e chiar cel care, având capturată toată puterea în stat, l-a transformat într-o dictatură mafiotică personală. Tratatul privind Uniunea Europeană stabilește că statul solicitant trebuie să fie unul din regiunea geografică a Europei; să respecte și să fie angajat față de valorile europene, să îndeplinească criteriile de eligibilitate ale UE, criteriile de la Copenhaga. Uniunea Europeană își rezervă dreptul de a decide când țara candidată îndeplinește aceste criterii de aderare, fiind, însă, de datoria guvernărilor statelor solicitante să realizeze reformele necesare pentru a atinge în principal *stabilitatea instituțiilor care garantează democrația, *statul de drept, drepturile omului și respectarea și protejarea minorităților; *o economie de piață funcțională și capacitatea de a face față concurenței și forțelor pieței din cadrul UE; *abilitatea de a-și asuma și de a pune în aplicare în mod eficace obligațiile asociate calității de stat membru, *capacitatea de a aplica dreptul UE și de a asigura că dreptul UE transpus în legislația națională este pus în aplicare în mod eficace prin intermediul structurilor administrative și judiciare corespunzătoare în interesul oamenilor”, a scris el.

În context, Andrei Năstase s-a întrebat câte din aceste condiții mai sunt astăzi realizate de țara noastră. „După închiderea perfuziilor financiare europene, urmare și a invalidării ilegale a alegerii dumneavoastră pentru mandatul primarului capitalei, a decis să schimbe pălăria pro – europeană pe basca la fel de fariseică pro – Moldova? Doar așezarea geografică și identitatea noastră europeană ne mai oferă perspectiva integrării și regăsirii, reîntregirii noastre naționale în spațiul comunitar. Iar astea ne sunt date de la Dumnezeu. Pentru că ne dorim o țară pentru oameni, modernă, liberă si prosperă, cu familii împlinite și fericite, împărtășim sincer respectarea demnității umane, a libertății, a democrației, a egalității și a statului de drept, respectarea drepturilor omului, suntem obligați să muncim și să luptăm în continuare pentru realizarea acestora la noi Acasă”, a punctat Năstase.

Andrei Năstase a mai spus că, Platforma Demnitate și Adevăr, „în parteneriat cu toate forțele sănătoase din societate, va implementa valorile naționale și europene prin faptă, în interesul oamenilor, și nu prin retorică, în detrimentul lor și în interesul unor oligarhi urmăriți de către Interpolul european”. „Le cer guralivilor politicarzi și politicaștri cu fesuri și trompete când “pro-UE, când “pro -RO”, când “pro-RU”, când “pro-MD”: încetați zgomotul geopolitic și populismul primitiv de conjunctură.
Demnitatea și Adevărul sunt în marș. Nimeni și nimic nu le poate opri”, a conchis Năstase.

Andriana Cheptine

Sursa:tribuna.md