Rețelele de socializare, presa în general discută din ce în ce cu mai multă determinare și îngrijorare despre cazul de omor al cetățeanului Andrei Braguța, arestat pentru depășirea vitezei în trafic, încarcerat în penitenciare și ucis de călăii regimului oligarhic.

Pe o postare de pe Facebook, Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr cere ca acest caz să nu fie politizat, ci urmărit cu maximă atenție de către un Comitet de monitorizare permanentă, constituit din societatea civilă, jurnaliști, oameni de bună credință.

„Dacă asasinii nu vor fi deferiți justiției în timpul cel mai apropiat, dacă se va mima în continuare investigarea cazului, nu excludem nici organizarea unor proteste masive.”, a conchis liderul Platformei DA.

Publicăm mai jos textul integral al demersului său.

Asasini în lege…

Stimați concetățeni,

Crima care s-a produs cu tânărul de 31 de ani, ucis de sistem, nu ne poate lăsa indiferenți! Nu e unicul caz de tortură a unor oameni ajunși în ghearele instituțiilor captive. Sute de cetățeni aduși la limita disperării au trecut prin malaxorul morții, chiar daca au scăpat cu viață.

Nu poate rămâne un mister reținerea, arestarea și asasinarea lui Andrei Braguța. Spuneam anterior că e un caz de rezonanță, de interes public și este absolut necesar să i se cunoască călăii: polițiști, procurori, judecători.

De aceea, toată societatea e obligată să reacționeze la aceste abuzuri. Nu avem dreptul moral să considerăm acest caz drept unul singular și nereprezentativ.

Oricine poate deveni într-o zi victimă a acestui regim ticălos. Am cerut investigarea exhaustivă a cazului și demisiile de urgență ale lui Harunjen, Jizdan, Cebotari. M-am adresat la ONU și la Consiliul Europei.

Dar nu cred că este suficient.
Ca lider al unui partid de opoziție înțeleg că nu e bine să politizăm lucrurile. Mai mult, nu aș vrea nici măcar să se insinueze că pe durerea și disperarea unei familii îndurerate pot fi colectate dividend de orice fel.

Cu toate astea, lucrurile sunt extreme de grave și nu pot rămîne așa.

Regimul a depășit toate limitele și a venit timpul să răspundă. Asasinii în lege trebuiesc alungați de la putere.

În acest sens, propun societății civile, jurnaliștilor din presa liberă, oamenilor de bună credință să constituie un Comitet de monitorizare permanentă a acestui caz excepțional.

Personal, în calitate de apărător al drepturilor omului, stau la dispoziție pentru orice suport.

Dacă asasinii nu vor fi deferiți justiției în timpul cel mai apropiat, dacă se va mima în continuare investigarea cazului, nu excludem nici organizarea unor proteste masive.

Doar împreună putem pune capăt dezmățului criminal!

https://www.facebook.com/AndreiNastase.DA/videos/1918360281719990/

(32 accesari)