Andrei Năstase s-a întâlnit cu Johannes Hahn: „Înţelegem identic ceea ce se întâmplă în RM şi riscurile la care e supusă ţara de această guvernare”

Imagine implicită

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a avut astăzi o întrevedere matinală cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica europeană de vecinatate şi negocieri în vederea extinderii. Liderul Platformei DA i-a prezentat înaltului oficial european iniţiativele formaţiunii, inclusiv proiectul privind introducerea votului preferenţial.

„Am prezentat agenda elaborată de Platforma DA în interesele social-economice ale oamenilor şi ale ţării, de reformare a economiei, a sistemului fiscal, a celui de drept, de creştere economică şi bunastare, dar şi proiectul deîmbunătăţire a sistemului electoral proporţional cu deschiderea listelor, cu votul prin corespondenţă, cu creşterea ponderii femeilor, a tinerilor, a oamenilor demni din teritoriu şi din diasporă, cu eliberarea din captivitate a media, a CEC, CCA, etc. Înţelegem identic ceea ce se întâmplă în Republica Moldova şi riscurile la care e supusă ţara şi oamenii de această guvernare hibrid, Plahotniuc-Dodon, cu agenda lor comună de consolidare a cartelului lor politic şi a statului captiv, antipopular”, a declarat Andrei Năstase.

„Salvarea e în mânile oamenilor demni ai Moldovei. Să nu o ratăm. Protestul paşnic, civilizat e arma noastră de temut”, a adăugat liderul Platformei DA.

Johannes Hahn se află la Chişinău unde a participat ieri în cadrul reuniunii membrilor Parteneriatului Estic, eveniment care are loc înaintea Summitului Parteneriatului, programat pentru această toamnă la Bruxelles.

După ce preşedintele Legislativului, Andrian Candu, declara că ţara noastră ar putea depune cerere de aderare la UE deja anul viitor, Johannes Hahn a sugerat ieri că acest lucru nu este posibil atâta timp cât nu sunt implementate reforme.

Sursa:jurnal.md