„Au luat această decizie anume pentru a anula aceste alegeri în următoarea perioadă. Imaginaţi-vă ce vor face în toamnă dacă vor avea un rezultat împotriva aşteptărilor lor.

Noi o să continuăm să protestăm pentru validarea mandatului, noi o să cerem în continuare anularea votului mixt, o să cerem în continuare demisia judecătorilor şi anchetarea lor penală pentru crime grave împotriva poporului. Avem de-a face cu un binom oligarhic, hibrid de care trebuie să scăpăm. Îndemnul meu este ca pe 1 iulie, la ora 14:00, să venim cu mic cu mare în PMAN, dacă vrem să avem o ţară democratică, unde o să avem alegeri. Astăzi CEC a interzis alegerile în Chişinău. Este un lucru inimaginabil. Nimeni nu-şi putea imagina că se va merge până la anulare alegerilor în condiţiile în care legea spune altceva. În RM nu există justiţie, există un clan mafiot care controlează şi puterea legislativă, executivă şi puterea judecătorească şi o parte din media”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

 „Am văzut că şi membrii CEC au avut neclarităţi privind deciziile luate de judecători. Ar fi fost firesc să ia o decizie de amânare a decizie lor cu privire la anularea alegerilor. Modul în care s-a petrecut această discuţie şi faptul că nu au luat pauză demonstrează încă o dată că decizia luată azi e impusă de regimul dictatorial. Este încă o dovadă în plus că toate instituţiile fac jocul unui personaj odios. E strigător la cer ca şefa CEC, Alina Russu, că e nevoie să se urgenteze această decizie. E o situaţie critică şi trebuie să înţelegem toţi că RM e izolată de comunitatea internaţională. Asta ne va afecta pe toţi. Guvernarea a decis că nu vrea să mimeze deja democraţia şi merge pe scurtătură. Noi avem o sigură soluţie, să ieşim în stradă, să protestăm. Acum e momentul. Îi îndemnăm pe toţi cei care vor să aibă un cuvânt de spus”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.
Sursa:jurnal.md