Andrei Năstase: „Soluţionarea problemelor din RM este la suprafaţă, dar nu există voinţă politică; Sunt convins că schimbarea clasei politice este rezolvarea”

Imagine implicită

Platforma Demnitate şi Adevăr continuă să discute oamenii din toată ţară, dar şi cu moldovenii din diasporă. Vineri, la sediul formaţiunii au venit mai mulţi oameni pentru a-şi expune problemele, aspiraţiile, soluţiile şi dorinţa de implicare, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul Jurnalului Săptămânal publicat de Europa Liberă.

„La sediul Platformei DA şi astăzi e multă forfotă, căci mi-am propus o săptămână cu mai mute audienţe ca de obicei. Oameni din teritoriu şi diaspora au trecut pragul nostru cu probleme, aspiraţii, temeri, soluţii, idei, dorinţă de implicare… cu tot ce îi frământă, dezolează, încântă, le dă speranţe. Cel mai important este că există o coeziune în ceea ce ţine de conştientizarea situaţiei reale din ţară. Oricum, e nevoie de multă comunicare, susţinere reciprocă. Soluţionarea problemelor e la suprafaţă, dar nu există voinţă politică în Republica Moldova. Sunt convins că schimbarea clasei politice este rezolvarea şi tocmai de aceea actuala guvernare este asemeni unei haite de lupi flămânzi – încolţită şi disperată. Ştie ce o aşteaptă atunci când va fi înlăturată de la putere”, a adăugat Andrei Năstase.

Tot vineri, preşedintele Platformei DA a avut o întâlnire cu Delegaţia Forumului pentru Democraţie şi Solidaritate. În cadrul discuţiilor, delegaţia a fost informată despre situaţia reală din Republica Moldova: „La întâlnirea cu delegaţia Forumului pentru Democraţie şi Solidaritate, sosită de curând în ţară, am vorbit despre situaţia social-politică, despre subterfugiile guvernării, despre criza profundă în care s-a pomenit Republica Moldova. Continuăm să insistăm pe o informare exhaustivă, obiectivă şi concisă a partenerilor de dezvoltare a statului nostru asupra realităţilor de aici. Cred că este pentru prima dată pe parcursul anilor de independenţă când jocurile politice ale unei clase de politicieni viciaţi până în măduva oaselor, pun ţara într-un asemenea pericol de falimentare totală. Cu atât mai rău pentru ei! Momentul adevărului e aproape, sunt sigur de asta”.

„Trebuie să merg la şedinţa organizaţiei teritoriale a sectorului Centru din Chişinău. Interacţiunea aceasta e necesară – din schimbul nostru de opinii se nasc idei constructive şi, apoi, ce poate fi mai edificator decât sentimentul coeziunii de echipă? Mai ales atunci când ea este determinată să facă tot ce îi stă în puteri pentru realizarea dezideratului nostru – să construim o ţară în care să vrei să trăieşti!”, a mai spus Andrei Năstase.

„Apropo, acest slogan al nostru, inclus şi în Programul de ţară adoptat la Congresul al II-lea extraordinar al Platformei DA acum un an, a fost de curând „împrumutat”, de guvernarea lui Plahotniuc. Nici atâta inspiraţie nu au – să creeze un slogan propriu. Cu „creşterea” Moldovei s-au lămurit, acum sunt în impas cu creativitatea. Şi impasul lor va creşte odată cu fortificarea noastră. Niciun regim autoritar n-a rezistat în faţa istoriei. Nu va rezista nici cel din Republica Moldova. Cred în asta. Cu tărie”, a mai declarat liderul DA.

Sursa:jurnal.md