Andrei Năstase: „Suntem şi vom fi mereu un partid al poporului şi vom face schimbările asumate anume pentru oameni, pentru viitorul lor mai bun aici, Acasă”

Imagine implicită

Platforma Demnitate şi Adevăr, care a luat naştere din rândul mişcării protestatare, a devenit o formaţiune cu sprijin popular, cu sprijin european, dar şi o alternativă politică viabilă actualei clase politice oligarhice şi geopolitice. Este declaraţia liderului Platformei, Andrei Năstase, care a venit cu un mesaj la doi ani de la înfiinţarea formaţiunii:

„Şi la ceas de aniversare putem spune: Am rămas oameni, alături de oameni. Am continuat lupta, ne-am apărat democraţia, libertatea, demnitatea şi identitatea.

Prima şi cea mai mare victorie este să te învingi pe tine însuţi, spunea un mare filosof din antichitate. Şi da, fiecare dintre noi, fiecare dintre colegii mei am obţinut o primă victorie politică atunci când, din stradă, din vâltoarea protestelor populare am avut curajul să trecem pe palier politic, pentru ca cetăţenii, aşa cum ne îndrumau, să aibă pentru cine vota, să fie siguri că au o alternativă politică viabilă. Am rămas însă oameni, alături de oameni.

Am continuat lupta, ne-am apărat democraţia, libertatea, demnitatea şi identitatea.

De frica schimbărilor profunde, oligarhii ne-au vrut doar în stradă, în afara procesului politic, în afara procesului electoral. Noi să strigăm, iar ei să fure. Noi să protestăm, iar ei să ne mintă, să ne spună braşoave, să ne compromită idealurile şi valorile civilizaţiei europene.

Nu am abandonat strada, nu am renunţat la mişcarea protestatară, cea mai curată şi mai sinceră din câte au fost. Rămânând în stradă, noi am reuşit o performanţă extraordinară, am pus bazele unei alternative politice viabile actualei clase politice oligarhice şi geopolitice, am pus pe picioare o formaţiune cu sprijin popular, cu sprijin european. Nu în zadar zilele trecute Platforma Demnitate şi Adevăr a acces în cadrul Partidului Popular European, cea mai mare şi mai puternică familie a Uniunii Europene.

Iată de ce putem spune cu mândrie: suntem şi vom fi mereu un partid al poporului şi vom face schimbările asumate anume pentru oameni, pentru viitorul lor mai bun aici, Acasă!”.

Sursa:jurnal.md