Andrei Popov va fi ambasador în Austria

Imagine postare

658x0_Re-exposure_of_6edit_popovMinisterul de Externe a rămas fără un viceministru, asta pentru că unul dintre ei, Andrei Popov pleacă ambasador în Austria.

Anunțul a fost făcut astăzi de Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană.

Diplomatul moldovean în vîrstă de 40 de ani este fiul ex-ministrului de externe, Mihai Popov. Și făcut studiile în jurnalism și a urmat relațiile internaționale la București. A urmat masteratul în securitate internațională la Centrul pentru politică de securitate din Geneva. În perioada 1997 – 2001 a fost secretar I la ambasada Republicii Moldova din SUA, iar în 2001 – 2004 a activat în calitate de șef de direcție la Ministerul Afacerilor Externe, de unde a fost demis și reținut de organele de anchetă, fiind învinuit de autoritățile comuniste de trafic de ființe umane. În perioada 2004 – 2009 a activat în calitate de director executiv al Asociației de Politică Externă. Din 2009 aderă la Partidul Democrat și devine membru al Legislativului, iar mai tîrziu viceministru al MAEIE.

Menționăm că la șefia Ministerului de Externe se află Natalia Gherman, înaintată de liberal-democrați. Regulamentul Coaliției de Guvernare Pro-Europeană presupune ca fiecare ministru să-și aleagă adjuncții.