demnitate 3 mai 1Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, Platforma „Demnitate şi Adevăr” a reuşit să consolideze societatea, mă refer la societatea civilă: cetăţeni, ONG-uri şi partide politice extraparlamentare şi să creeze un front comun împotriva oligarhilor, a mafioţilor şi bandiţilor care ne guvernează într-un mod perfid.

Astfel a comentat jurnalista şi publicista Angela Aramă activitatea Platformei DA de la un an de la lansare.

„Cred că este ceva absolut deosebit ceea ce s-a întâmplat în acest an şi eu sper că rezultatele vor fi pe faţă de acum încolo. Dacă vom reuşi să menţinem acest spirit solidar, pentru că pe măsură ce creşte consolidarea societăţii civile, creşte şi opoziţia celor de la guvernare”, a declarat Aramă pentru Jurnal.md.

Totodată, jurnalista remarcă şi faptul că prin intermediul protestelor de amploare cetăţenii au reuşit să atragă atenţia partenerilor de dezvoltare la fărădelegile care au loc la momentul actual în ţară.

„Presiunea populară înseamnă foarte mult şi am reuşit să consolidăm cetăţenii nu doar în interiorul ţării, dar am reuşit să atragem şi atenţia partenerilor de dezvoltare asupra crimelor pe care le comite guvernarea. Din interior şi din exterior presiunea s-a văzut şi are o mare importanţă indiferent de reacţia guvernanţilor”, a menţionat aceasta.

Angela Aramă a mai afirmat că atacurile declanşate asupra preşedintelui CMAN, Andrei Năstase, denotă faptul că guvernarea se teme de societate şi de liderii mişcării protestatare, care nu pot fi manipulaţi.

„Cu cât mai feroce sunt atacurile, cu atât este mai clar că Platforma DA şi liderul acesteia, Andrei Năstase, contează foarte mult pentru populaţie şi pentru ceea ce îşi doresc cetăţenii Republicii Moldova. Atacuri furibunde desemnează tocmai că guvernarea se teme de Platforma Demnitate şi Adevăr, se teme de consolidarea societăţii, se teme de liderii care nu sunt şantajabili”, a conchis jurnalista.

(13 accesari)