Angela Merkel, avertisment pentru Rusia: „Sunt posibile noi sancţiuni”

Imagine implicită

angela-merkel_03789400Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat joi că Rusia riscă să fie vizată de noi sancţiuni, în contextul acuzaţiilor privind prezenţa militarilor ruşi în Ucraina, notează Mediafax.

„Noi am spus foarte clar, începând din martie, că sunt posibile noi sancţiuni în cazul escaladării conflictului”, a declarat Merkel.

Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat joi că „trupe ruse” au preluat controlul asupra oraşului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Doneţk. Kievul a denunţat, de la început, prezenţa unor mercenari şi militari ruşi pe teritoriul ucrainean. Rusia a negat permanent informaţiile că ar fi trimis militari să lupte în Ucraina. Un oficial NATO a declarat că aproximativ 1.000 de militari ruşi participă la lupte, în prezent, pe teritoriul ucrainean, în special în zona oraşului Novoazovsk.

Aleksandr Zaharcenko, „premierul” autoproclamatei „Republici populare Doneţk”, afirmă că aproximativ 4.000 de mercenari ruşi, inclusiv mulţi militari activi aflaţi în concediu, au participat în ultimele luni la luptele din sud-estul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că în estul Ucrainei nu sunt militari ruşi. „Acuzaţiile privind prezenţa militarilor ruşi nu au nicio legătură cu realitatea”, a declarat generalul Igor Konacenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

sursa: realitatea.net