Antonescu: PNL votează împotriva modificărilor la Codul Penal şi Legii amnistiei

Imagine postare

crinLiderul PNL, Crin Antonescu a declarat că decizia politică la nivelul conducerii PNL, luată în unanimitate, este una „cu forţă imperativă pentru toţi membrii partidului şi pentru toţi parlamentarii partidului”.

„Parlamentarii PNL nu vor vota Legea amnistiei şi cer scoaterea ei de pe ordinea de zi. În legătură cu modificările la Codul penal, despre care probabil că vom discuta după ce se întorc de la Curtea Constituţională sau după ce sunt trimise în reexaminare, vom vota împotriva acestor modificări, toate, în bloc, pentru a nu exista discuţii. În acelaşi timp, solicităm Guvernului şi ministerului Justiţiei să pregătească, în deplină transparenţă, în consultare cu toţi cei care sunt calificaţi pentru asta, un proiect de modificare care să rezolve acele probleme care există într-adevăr în actualul Cod penal şi care sunt rezolvări destinate să îmbunătăţească structura şi calitatea acestui Cod”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că pe subiectul modificărilor la Codul penal se propune construirea unui nou proiect legislativ la nivelul Guvernului, prin intermediul Ministerului Justiţiei.

În cazul unei reexaminări pe modificările aduse Codului Penal, preşedintele PNL a precizat că se va opta pentru respingerea tuturor modificărilor adoptate iniţial.

În ceea ce priveşte Legea amnistiei, Antonescu a fost întrebat de ce a optat pentru a solicita scoaterea de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi nu să voteze împotrivă.

„Bineînţeles, dacă se pune problema şi cineva doreşte să o menţină pe ordinea de zi, vom vota împotriva ei, vot deschis, nu vot secret. Dacă e vot secret, plecăm. Temporar, cât se votează”, a mai afirmat liderul PNL.

sursa: realitatea.net