orasul demnitatiiConsiliul Marii Adunări Naţionale a lansat un apel către Parlamentul Republicii Moldova în contextul în care guvernanţii au rămas indiferenţi la revendicările din Proclamaţia Marii Adunări Naţionale de pe 6 septembrie, votată de 100 de mii de oameni.

În context, vicepreşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale a menţionat că documentul va fi prezentat Biroului Permanent al Parlamentului

Secretarul Consiliului, Chiril Moţpan, a anunţat că pe 22 noiembrie va fi organizat un miting de protest la Cimişlia, acolo unde vor participa cetăţenii din Basarabeasca, Hânceşti şi Cărpineni.

Totodată, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost ţinut un minut de reculegere în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Paris.

Textul integral al apelului lansat de către Consiliul Marii Adunări Naţionale:

Pe 6 septembrie 2015, la Chişinău a avut loc Marea Adunare Naţională la care au participat peste 100 de mii de oameni care au adoptat un şir de revendicări, structurate într-un memoriu, prezentat ulterior conducerii Republicii Moldova. Consiliul Marii Adunări Naţionale în conformitate cu statutul public al şedinţelor Parlamentului, solicită participarea la şedinţa plenară din 26 noiembrie.

De asemenea, solicităm dreptul la cuvânt pentru a aduce la cunoştinţă fiecărui deputat revendicările Marii Adunări Naţionale, revendicări etapizate şi prezentate la Forumul Civic din 14 octombrie.

Facem apel la conştiinţa civică a fiecărui membru al Biroului Permanent precum şi a fiecărui deputat de a da curs solicitării Consiliului Marii Adunări Naţionale, ales cu votul a peste 100 de mii de protestatari.

Doar un dialog civilizat, bazat pe responsabilitatea clasei politice prin prisma interesului poporului poate duce la scoaterea statului din captivitate, detensionarea situaţiei şi readucerea încrederii în Forul legislativ suprem.

16 noiembrie 2015

(39 accesari)