Apel la conştiinţa alegătorilor Moldovei, de Andrei Năstase

Imagine implicită

Alegeri Ucraina 2014Concetăţeni,

o zi crucială şi cu adevărat istorică ne stă în puteri să o făurim în cadrul acestui scrutin parlamentar.

La 30 noiembrie 2014, suntem sortiţi să mergem la vot în număr cât mai mare, să demonstrăm prin fapte concrete că sprijinim cursul real al integrării europene a Ţării noastre!

Doar prin implicare putem inclina balanţa către cei pentru care valorile eterne, viitorul copiilor şi al Ţării lor este mai presus de orice. Doar aşa pot fi lăsaţi în minoritate cei ce se complac în cloaca şi mizeria ultimilor peste 20 de ani de comunism şi banditism politic şi pun preţ pe micile foloase efemere, oferite de decidenţi din hoţiile lor imense chiar de la toţi cetăţenii Ţarii.

Doar aşa Moldova Bunului Simţ, a Dreptăţii şi a adevăratelor reforme poate învinge.

Legislativul şi executivul sunt astăzi în captivitate, iar autoritatea judecătorească a ajuns o corporaţie privată a unui politician rău famat, deconspirat atât de demnitari cu cele mai înalte funcţii în stat, de societatea civila şi de mass-media, dar şi de prestigioase instituţii de drept din străinătate, de Înalta Curte de Justiţie de la Londra – pentru atacurile raider, monitorizat de Biroul Italian al Interpolului – pentru asociere la structuri criminale, sau declarat vinovat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie şi instanţele de judecată din România – pentru identităţi false.

Eliminarea din viaţa publică a lui Plahotniuc şi a PD, a partidului din umbra căruia vrea să rămână la putere, să ţină în captivitate politicienii şi întreaga Ţară, este un prim, dar imens pas, posibil de realizat printr-un vot masiv şi conştientizat.

Este pasul spre decriminalizarea şi decomunizarea ţării, un pas spre un stat de drept cu o economie, justiţie şi instituţii funcţionale, cu o presă libera şi curajoasa, cu o populaţie prospera, demna de trecutul şi viitorul său. Un pas spre normalitate, cultură, inclusiv politică, democraţie şi civilizaţie.

Eliminarea rădăcinii cancerului politic, duce în mod inevitabil şi la distrugerea extensiilor sale de sorginte estică, criminală şi comunistă.

Cu votul masiv al oamenilor de calitate pot fi limitaţi şi chiar lăsaţi pe dinafară şi ceilalţi purtători de întuneric, cei care au produs şi menţin acest monstru al jafului şi hoţiei, numitul Ulinici-Plahotniuc, aşa-zişii comunişti, pretinşi democraţi, dar şi alţi profitori de sărăcie şi nostalgii deşarte, aflaţi în prezent la limita de trecere în parlament.

La ora actuală, aceşti parteneri de hoţii sau fraude politice la diverse etape, sunt intr-un pact electoral de complicitate, fără precedent. Partide mari şi mici, prin liderii lor, au ajuns la cheremul partidului şantajului şi personal al Păpuşarului, fiind şantajaţi cu cele doua bâte oligarhice – presa aservită (cu materiale compromiţătoare, veridice sau inventate) şi instituţiile coercitive captive (cu dosare penale, reale sau fabricate).

Obligaţia legală de scoatere a unora dintre ele din cursa electorala şi chiar în afară legii a fost ignorată de instituţiile abilitate, anume pentru că sunt captivele potenţialilor excluşi şi ale capului mafiei politice moldoveneşti.

Mobilul acestei complicităţi este fraudarea de proporţii a alegerilor, menţinerea la putere a mafiei oligarhice, gata să sacrifice orice aspiraţii de civilizaţie euroatlantică, în fapt, mimând şi compromiţând cu bună ştiinţă procesul de integrare europeană.

Obiectivul lor e neadmiterea la putere a unor partide şi oameni oneşti, fără resurse financiare (acumulate din atacuri raider, spălări de zeci de miliarde de dolari, devalizări de bugete de stat şi municipale şi de fonduri europene şi americane), fără resurse administrative şi mediatice, fără sprijinul, inclusiv financiar al unor criminali politici şi de drept comun.

De frica acestora, a unor oameni incoruptibili şi oneşti, fără un trecut politic comunist sau pseudo-democratic, mafia politică a recurs la cele mai mârşave mijloace, pervertind prin preluare chiar şi mesajul de bun simţ, justiţiar, anticorupţie şi antioligarhie, promovându-l ca purtători adevăraţi.

Iată de ce, cei ce reprezentăm diferite generaţii, oameni capabili să discearnă, suntem obligaţi să ne mobilizăm, asemeni alegătorilor români de pretutindeni în scrutinul din 16 noiembrie, să ieşim la vot, să îndemnăm şi pe alţii, explicându-le gravitatea pericolului rămânerii în captivitate a instituţiilor acestui stat şi după 30.11. 2014, precum şi şansa uriaşă pentru un viitor decent, cu demnitate, adevăr şi dreptate pe care ne-o oferă alegerile.

Un rol aparte îl pot avea şi trebuie să-l aibă tinerii, şcoliţi în Ţară sau în străinătate. Chiar dacă dezamăgirea produsă de profanarea a tot ce a însemnat 7 aprilie 2009 e imensă, trebuie să ne implicam cu hotărâre şi cu altfel de mijloace, pentru a ne proteja viitorul şi interesul naţional!

Îmi îndrept apelul şi către diaspora noastră. Voi, cei care prin eforturi uriaşe şi prin umilinţă va întreţineţi de la distanţă părinţii şi copiii lăsaţi acasă, dar şi pe politicienii care-şi bat joc de ei, trebuie să contribuiţi prin votul vostru calitativ la scoaterea Ţării din captivitate.

Nu în ultimul rând, mă adresez şi liderilor partidelor necompromise, ca în cel de-al doisprezecelea ceas să găsească posibilitatea participării la alegeri pe o listă comună, asigurându-se astfel obţinerea unui vot masiv nedispersat, pentru a putea accede într-un număr suficient de mare în Parlament, capabil să asigure continuitatea vectorului proeuropean, dar şi decriminalizarea şi decomunizarea Ţării.

Acest prim pas, oprirea prin mijloace democratice a accederii în viitorul Parlament a Partidului Democrat şi personal al lui Vladimir Plahotniuc va consolida formaţiunile politice de orientare democratică de pe acest palier politic şi social, va accelera reformarea justiţiei, economiei naţionale, va fi un catalizator în implementarea neîntârziată a Acordului de asociere la Uniunea Europeană.

O Moldovă fără Plahotniuc, înseamnă o Moldova fără partidul şantajului, fără partide şantajate şi şantajabile, înseamnă un prim pas spre normalitate, stabilitate, justiţie funcţională, stat de drept şi prosperitate.

Soarta Republicii Moldova e în mâinile noastre! Nu vă lăsaţi măguliţi de pomenile electorale ale hoţilor şi tâlharilor politici, de minciunile şi promisiunile lor false, care curg valuri de pe ecranele televiziunilor propagandistice.

Veniţi pe 30 noiembrie să facem alegerea corectă, să demonstrăm că suntem oameni ai cetăţii, Cetăţeni, şi nu nişte trecători indiferenţi! E momentul în care „mai târziu” devine „prea târziu”. Un al doilea tur de scrutin, nu există.

Av. Andrei Năstase

Chişinău, 17 noiembrie 2014