Apel la PROTEST: „Nu mai e loc de jumătăţi de măsură; Pe 30 iulie, la ora 12:00, ieşim cu toţii în faţa Parlamentului pentru a ne apăra viitorul”

Imagine implicită

Un nou apel către cetăţeni, care sunt îndemnaţi să iasă la următorul protest faţă de regimul oligarhic, după ce tandemul PD-PSRM a votat schimbarea sistemului electoral pentru a-şi asigura menţinerea la putere şi după următoarele alegeri parlamentare.

„Regimul antipopular a depăşit orice limită. După schimbarea ilegală a sistemului electoral, Moldova ar putea să piardă finanţarea externă, să fie izolată, iar regimul de vize – reintrodus. Genocidul social se va accentua prin reducerea locurilor de muncă, pensii şi mai mizere, exodul masiv al populaţiei. Sărăcia crasă şi corupţia ne vor măcina ţara. Şi toate astea pentru ambiţii unui singur individ care a capturat puterea şi a uzurpat statul. Nu mai e loc de jumătăţi de măsură. În calitate de cetăţeni, trebuie să ne unim şi să ne opunem tandemului Plahotniuc-Dodon. Pe 30 iulie, la ora 12:00, ieşim cu toţii la un protest popular în faţa Parlamentului, pentru a opri dezmăţul oligarhic. Implică-te, vino să apărăm împreună democraţia şi viitorul nostru!”, este apelul la protest.

Amintim că şi pe 20 şi 21 iulie au avut loc proteste faţă de tandemul PD-PSRM, care a schimbat sistemul electoral în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia, a partenerilor externi şi a protestelor societăţii civile şi opoziţiei antioligarhice. Oamenii spun că deşi guvernarea i-a adus la limita puterilor, ei nu au de gând să renunţe şi că vor lupta până actuala guvernare va pleca.

Sursa:jurnal.md