APEL: Parlamentul și Guvernul să renunțe la concedii, de Gheorghe COSTANDACHI

Imagine implicită
foto: jurnal.md

foto: jurnal.md

De mâine deputații din Parlamentul țării pleacă în concediu.

O jumătate din Guvernul Moldovei intenționează să plece în concedii.

Exact în acest moment se formează o șansă unică, sau chiar poate ultima pentru Moldova de a se aprecia ca stat independent și suveran.

Avem tot suportul Uniunii Europene pe toate dimensiunile absolut.

SUA ne acordă tot suportul pe toate dimensiunile.

Situația din Ucraina oferă Moldovei unica șansă de a-și decide soarta.

Sau format toate instrumentele și mecanismele de ordin geopolitic, geoeconomic și regional de a soluționa multe probleme, inclusiv principală și prioritară – problema INTEGRITĂȚII STATULUI.UI REPUBLICA MOLDOVA.

Sau format toate premisele sa batem alarma din toate răsputerile, însă exact în acest moment conducerea de vârf a Moldovei devine cea mai latentă.
Oare nu vede Parlamentul și Guvernul colacul de salvare aruncat de SUA?

Acum sau nici o dată problema Transnistriei poate fi soluționată.

Acum sau nici o dată Moldova trebuie să înainteze Rusiei condiții ca aceasta să-și ducă averea sa militară cu tot cu soldații săi ocupanți de pe teritoriul nostru.

Acum sau nici o dată Moldova trebuie să decidă asupra contingentului real de menținere a păcii, ci nu cel mascat sub forțe pacificatoare, care în orice clipă pot ocupa și Chișinăul.

Parlamentul trebuie să decidă, ca Voronin să fie tras la răspundere pentru înaltă trădare de Patrie, fiind că a semnat de unul singur acordul de menținere a trupelor ocupante pe teritoriul Moldovei, fără să consulte populația, societatea civilă, Parlamentul, Guvernul, OSCE, participanții din formatul de negocieri și organismele internaționale.

Anume acum, în aceste clipe, Moldova are dreptul și poate decide asupra contigentului militar rusesc de ocupație.

În acest sens Moldova trebuie imediat și foarte decisiv:
– să convoace Consiliul de Securitate al ONU pe problema forțelor pacificatoare din Moldova;
– să pună problema urgent în fața OSCE pentru a impune Rusia să-și onoreze obligațiunile asumate la Istanbul;
– să obțină recunoașterea oficială internațională a contingentului militar rusesc ca forțe ocupante.

Rusia nu recunoaște în realitate Moldova ca stat independent și suveran, menține trupe militare ocupante pe teritoriul țării noastre contra voinței poporului.

În așa fel, Rusia nu recunoaște statutul Moldovei de țară neutră și singură încalcă dreptul internațional și Constituția Moldovei.

De aceea, Guvernul și Parlamentul trebuie să adopte o decizie politică pin care, pentru asigurarea păcii, securității, integrității și independenței Republicii Moldova ca stat, să fie admise forțe militare a ONU, inclusiv, europene și americane pe teritoriul țării noastre, chiar dacă în Transnistria sunt dislocate forțe militare ocupante rusești.

Organele de conducere a Republicii Moldova trebuie să adopte o decizie politică prin care să declare toată fosta și prezenta conducere a Transnistriei criminali de război.

Toți aceștia trebuie declarați în căutare internațională. Ei acum se plimbă cu pașapoarte moldovenești și românești în toată lumea.

Toți în prezent își găsesc adăpost în Rusia și luptă contra integrității teritoriale a Ucrainei, Georgiei, Azerbaidjanului, etc.

Deoarece Rusia a devenit un stat care susține, finanțează și înarmează organizațiile internaționale teroriste și separatiste, Moldova trebuie să susțină sancțiunile impuse de UE și SUA.

Moldova trebuie să declare Transnistria zonă internațională de securitate periculoasă, organizație teroristă, zonă prin care Rusia alimentează cu armament organizațiile teroriste internaționale, iar toată clica tiraspoleană criminali.

Mai mult, Moldova este obligată să discute cu Rusia de pe poziții egale, ci nu ca cu fratele mai mare, nu să plece capul și să înghită toate bătăile de joc cu care Moldova este tratată de această țară. În acest sens conducerea statului trebuie să fie fermă în acțiunile sale, dar nu să viseze că vrea pur și simplu.

Oameni buni de la conducere, lăsați concediile și plajele, mai sunt ani și concedii, acum este timpul pentru a munci și a decide soarta Moldovei ca stat.

Acum, vouă, ca nici o dată vi se oferă șansa de a oferi cetățenilor libertatea economică și politică. Alții nu avem la conducerea țării și voi sunteți obligați să faceți asta.

Nu fiți fricoși, voi sunteți cei, care în primul rând trebuie să jertfiți tot pentru această țară.

Ați depus jurământul doar că o să vă sacrificați totul pentru țară și popor.

Folosiți această șansă, care ne-a oferit-o comunitatea internațională, chiar Rusia singură, de a izbăvi Moldova de dependența cronică de un singură țară.

sursa: costandachi.eu