sursa-foto-ucar-edu_59391632Ploile din ultimele zile au făcut prăpăd în special în nordul republicii. Agricultura a avut cel mai mult de pierdut, pe lîngă deconectările de la electricitate și drumuri inundate.

Contactat de glasul.md,  președintele Asociației Fermierilor, Vasile Mîrzenco a transmis că din pricina ploii nu pot fi recoltate cerealele. „Avem informații că în cinci localități din raionul Soroca s-au înregistrat pierderi de aproximativ 20 milioane de lei”, a conchis sursa. În afară de aceasta, în raioanele Florești, Glodeni și municipiul Bălți s-au produs eroziuni de sol, s-au distrus plantații și construcții, afirmă Mîrzenco.

Astăzi, ministrul agriculturii, Vasile Bumacov a declarat că ploaia a distrus 38 de ha de culturi agricole, care așteptau un venit de 290 milioane de lei. În opinia lui Mîrzenco, pierderile sunt mai mari.

În cadrul ședinței Primăriei, Dorin Chirtoacă a cerut ca să fie blocată circulația pe străzile care au fost inundate.

Într-un comunicat al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor excepționale scrie că cele mai multe acţiuni au fost întreprinse pe străzile Calea Ieşilor, Milescu Spătaru, Putnei, Timişoara, Gr. Vieru şi Andrei Doga. Totodată, anunță că angajații SPCSE au primit peste 100 de solicitări din partea populației, după ce ploaia a pătruns în subsoluri și gospodării.

Ploile puternice vor ține pînă mîine, iar în următoarele zile vor crește temperaturile și va ploua izolat. În weekend vom avea parte de vreme caniculară.

(257 accesari)