Apelul lui Andrei Năstase: Haideți la vot! Se pregătește marea fraudă și marea dezinformare!

Imagine implicită

Liderul PDA, Andrei Năstase a lanat un apel legat de alegerile locale anticipate. Candidatul comun al celor mai importante partide pro-europene de opoziție îndeamnă locuitorii capitalei să vină la vot pentru a preîntâmpina posibile fraude și dezinformări. 

Vedeți mai jos, apelul integral postat pe pagina de facebook a lui Andrei Năstase.

Apelul lui Andrei Năstase: Haideți la vot! Se pregătește marea fraudă și marea dezinformare!

Dragi locuitori ai Chișinăului,

Moldova a ajuns la un moment de răscruce – în 2018 alegem încotro va merge țara: înspre democrație sau dictatură, înspre bunăstare sau sărăcie, înspre adevăr sau minciună. În acest moment, suntem într-un război – un război informațional – generat de structuri interne, dar și cu influențe externe.

Trebuie să ne amintim cu toții ce s-a întâmplat chiar și la alegerile și referendumurile din statele lumii civilizate, când influențe externe au deturnat votul oamenilor și au schimbat practic rezultatele alegerilor care au influențat decisiv viața comunităților din aceste țări.

Se întâmplă din nou! Se întâmplă chiar aici la noi în Moldova, se întâmplă chiar în Chișinău! Există forțe oculte care nu doresc binele acestui oraș și nici al țării noastre. Există forțe care doresc să perpetueze actuala stare de spirit și de fapt în care predomină hoția, minciuna, sărăcia.

Aceste forțe doresc să destabilizeze țara pentru a o stăpâni și jefui mai ușor – ele mint, manipulează, dezinformează, produc știri false pentru a crea confuzie și haos. În spatele acestor forțe se află binomul Plahotniuc/Dodon, care și-au dat mâna pentru a stăpâni Moldova.

La alegerile de pe 20 mai, alegerile pentru Primăria Chișinăului, se pune la cale Marea Fraudă și Marea Dezinformare pe modelele deja verificate în străinătate. Am primit informații că în aceste ultime două săptămâni de campanie spațiul mediatic și al rețelelor de socializare va fi inundat cu ȘTIRI FALSE: sondaje mincinoase, știri false, reportaje propagandistice, poze falsificate grosolan, interceptări telefonice trucate și prelucrate. Toate acestea fiind elaborate  foarte profesionist pe enorme sume de bani negri proveniți din furturile de miliarde de la cetățeni. Există deja numeroase site-uri și pagini clonă care fac o propagandă mincinoasă la adresa mea.

Banii cetățenilor, banii moldovenilor, care au fost furați prin tot felul de scheme de corupție sunt acum folosiți pentru a plăti specialiști din țară și din străinătate care se ocupă de falsificarea acestor texte, a fotografiilor, care produc clipuri video mincinoase, chiar cu prelucrarea tehnică a vocii mele, a imaginilor și a contextelor. Am văzut și eu o parte din aceste materiale care circulă pe internet și care vor începe să circule și în mass-media oligarhică: sunt atât de bine realizate că par a fi reale! Într-un video, spre exemplu, erau tăiate cuvintele dintr-un interviu realizat și publicat de Unimedia și apoi recombinate într-o cu totul altă formă pentru a transmite informații false, manipulatorii, denigratoare! Culmea cinismului e că sunt îmbinate lucruri adevărate cu minciuni sfruntate, menite să prostească lumea.

Aduceți-vă aminte de campania prezidențială, unde aceste forțe ale răului au promovat cele mai oribile știri despre candidatul pro-european și democrat, colega noastră, Maia Sandu. Se întâmplă din nou și mult mai grav.

De asemenea, se pune la cale și o mare FRAUDĂ: avem informații că procesul de înregistrare a alegătorilor de meserie, din afara Chișinăului care vor fi aduși cu autobuzele în ziua votului pentru a vota în locul dumneavoastră. Vor vota cu mai multe buletine, vor vota și morții și cei care sunt plecați în străinătate! Vor încerca să schimbe rezultatele alegerilor pentru că sunt disperați să rămână la putere pentru a fura țara în continuare, pentru a-și păstra averile, pentru a scăpa de lege.

Facem apel către toate forțele democratice și pro-europene, către toți cei care mai cred încă în democrație și stat de drept, către cei care încă mai au speranța că putem schimba în bine această țară să ia atitudine în fața acestui nou flagel care cuprinde parcă întreaga planetă: ȘTIRILE FALSE!

Solicităm Procuraturii să se sesizeze și să facă demersurile necesare pentru a identifica și trage la răspundere pe cei care au pus la cale această campanie de dezinformare și manipulare. De altfel, vom depune o plângere oficială în acest sens.

Solicităm o reacție fermă, de respingere a acestui gen de acțiuni de manipulare a opiniei publice și fraudare a alegerilor, din partea presei libere și democratice, a asociațiilor non-guvernamentale, a societății civile din Republica Moldova. Solicităm structurilor europene de resort, dar și conducerii rețelelor de socializare (Facebook, Google, Twitter și celelalte) să blocheze astfel de campanii denigratoare la adresa mea pentru că sunt de fapt un atac la adresa democrației noastre, la adresa viitorului oamenilor și al acestei țări.

Facem apel către Chișinăuieni și către toți cetățenii Republicii Moldova: haideți să ne apărăm țara! Haideți la vot să apărăm valorile democratice, să apărăm Adevărul pentru că aceste valori și principii sunt fundamentul prosperității, progresului și bunăstării. Haideți să raportăm știrile false pe rețelele de socializare și apoi să le sancționăm minciuna, manipularea și furtul LA VOT!  Pentru că NU POT EI FURA CÂT PUTEM NOI VOTA!

Haideți cu toții la vot pentru a le arăta că nu pot să ne mintă și să ne fure în continuare așa cum au făcut-o timp de peste 20 de ani!

Haideți la vot pentru a le arăta că puterea este la noi, simplii cetățeni care doresc binele acestei țări!

Haideți la vot pentru a salva viitorul copiilor noștri și al nostru ca neam!

Haideți la vot pentru a le spune că AJUNGE! AJUNGE cu sărăcia și minciuna și furtul!

Haideți la vot pentru a reaprinde ÎNCREDEREA și SPERANȚA!

Haideți la vot pentru a ne lua destinul în propriile mâini și a construi un oraș și o țară în care să dorim să trăim, să ne creștem copiii în familii reîntregite, în liniște și bunăstare!

Haideți la vot și REUȘIM ÎMPREUNĂ!

Sursa:unimedia.info