Apelul lui Cătălin Josan către colegii de breaslă: „Nu vă fie frică! Reducerea la tăcere a artişilor demonstrează că guvernanţii se tem de vocea oamenilor de artă”

Imagine implicită

Interpretul Cătălin Josan îndeamnă artiştii să dea dovadă de curaj şi să se alăture protestelor antiguvernare.

Iar faptul că regimul de la putere încearcă să reducă la tăcere puţinii artişti care susţin protestele societăţii demonstrează frica guvernanţilor, afirmă Josan.

Fac apel către breasla artiştilor, indiferent de domeniul de activitate, vreau să vă implicaţi. Întotdeauna reprezentaţii culturii au fost cei care au putut să încurajeze oamenii simpli, cei care îşi doresc o schimbare, dar mai ezită. Nu cred că trebuie să ne fie frică. Exemplul meu e unul care ar putea să se repete, pentru că reducerea la tăcere a artişilor reprezintă frica de care dau dovadă guvernanţii faţă de oamenii de artă. Dragi colegi, vorbiţi liber, nu vă fie frică şi transmiteţi mai departe mesajul că ţara asta are viitor şi că noi suntem alături de oameni”, a declarat interpretul, în cadrul unei conferinţe de presă a Consiliului Marii Adunări Naţionale.

Cătălin Josan a îndemnat şi tinerii să fie mai activi, iar pe moldovenii din diasporă – să fie solidari cu protestatarii de la Chişinău şi să-şi facă simţită prezenţa prin proteste în oraşele în care se află.

Tinerii au totuşi un cuvânt de spus. Mi-aş dori să-i văd într-un număr mai mare la protest, pentru că ei sunt activi pe Facebok, în discuţiile private, dar ar trebui o implicare mai puternică prin prezenţa lor fizică la proteste, prin a transmite un mesaj mai departe celor care se mai gândesc dacă merită sau nu să mai lupte pentru ţara asta. Credeţi-mă că merită. Pentru că tinerii sunt motorul dezvoltării unei ţări şi numai tinerii ar putea să scrie un viitor adevărat, să înveţe de la cei care au mai mult curaj să iasă în faţă să vorbească. Frica asta e una trecătoare, care însă ar putea să fie transmisă copiilor.

Îi chem pe toţi tinerii să iasă pe 17 septembrie, ora 12:00, la protest în faţa Parlamentului. Dar şi pe cei din diasporă îi îndemn să-şi facă simţită prezenţa în ţările în care sunteţi. Ştiu că sunteţi departe de casă, dar ştiu şi că sunteţi foarte activi acolo şi vreţi să vă faceţi vocea auzită”, a mai spus Cătălin Josan.

Sursa:jurnal.md