DSC_7439Primarul general al Chișinăului a avut parte de atmosferă în timp ce prezenta raportul său de activitate pentru ultimii doi ani. Indiferent ce vorbea Dorin Chirtoacă, un grup de manifestanți scandau „Jos Chirtoacă”, „Rușine”, „Primar mincinos”. De altă parte era aplaudat și lăudat de chișinăuieni.

În ciuda flueierărilor și strigătelor, edilul a menționat la capitolul rezultate: „Am asigurat creşterea bugetului municipiului cu 15%. Au fost asamblate mai multe troleibuze, au fost modernizate 15 străzi şi intersecţii. A fost reabilitat parcul Valea Morilor, a fost soluţionată problema inundaţiilor în zona Gării. A început amenajarea primei străzi pietonale, au fost amenajate locuri de joacă, au fost reduse cu 10% numărul gheretelor şi a panourilor publicitare. A fost derulat programul prima casă, a început modernizarea străzii Alecu Russo, au fost create circa 3.000 de locuri de muncă în ultimii doi ani“.

Totuși, primarul își propune:„ Amenajarea în continuare a parcurilor, obligaţiile noastre urmează să le îndeplinim faţă de partenerii externi. Ne propunem reabilitarea lifturilor, licitaţii funciare pentru a avea venituri la buget. Suntem interesaţi în dezvoltarea complexului termo-energetic, continuarea programului de construire a locurilor de parcare şi construirea mai multor parcări supraetajate. Examinarea necesităţii unei conexiuni pe calea ferată între Aeroport şi oraş, actualizarea planului urbanistic, valorificarea terenurilor”.

După ce a făcut bilanțul de activitate a răspuns întrebărilor presei și a locuitorilor capitalei. Edilul nu a luat în serios huiduielile, însă și-a exprimat regretul că sunt forțe care atacă Primăria.

Dorin Chirtoacă este la al doilea mandat, fiind din partea Partidului Liberal. Anul acesta și-a prezentat raportul de activitate însoțit de echipa sa, în Scuarul Europei din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

(257 accesari)