barbarosie arcadieProtestele au fost declanşate din nou din cauza modalităţii în care a fost votat Guvernul. Declaraţia a fost făcută de Arcadie Barbăroşie, directorul Institutului de Politici Publice, la postul public de radio.

„Oamenii sunt supăraţi că în calitate de premier a fost desemnat omul lui Plahotniuc, de felul cum a fost făcută majoritatea parlamentară, de coruperea deputaţilor. Dacă vom întreba cetăţeanul, ne va spune că majoritatea parlamentară a fost formată prin corupere şi şantaj”, a precizat Barbăroşie.

Arcadie Barbăroşie consideră că Guvernul Filip a fost învestit cu încălcări ale legislaţiei. „Programul Guvernului, dar şi componenţa cabinetului de miniştri trebuiau discutate în şedinţa Parlamentului. Cu părere de rău, politicienii nu se conduc de legi, dar de nişte noţiuni care în opinia lor sunt aproape de lege. Eu nu cred că votanţii PCRM au dorit ca deputaţii lor să voteze împreună cu PL. La fel şi votanţii Partidului Liberal. Este vorba de legitimitate”, a opinat directorul IPP.

Arcadie Barbăroşie a mai menţionat că „atunci când există o asemenea criză soluţia o reprezintă alegerile anticipate”.
Sursa:jurnal.md

(38 accesari)