19322Astăzi, la o conferință de presă, cîțiva interpreți au contestat decizia Curții de Apel, care se referă la suspendarea obligativității posturilor TV de a realiza cel puțin 30% de producție autohtonă. Aceștia consideră că magistrații au luat o hotărâre greșită, iar în semn de protest au cîntat fals.

Nelly Ciobanu face un apel către Consiliul Superior al Magistraturii și autoritățile țării. „Vrem să ne adresăm preşedintelui Parlamentului şi prim-ministrului să ni se respecte dreptul de a se difuza 30 procente măcar producţie autohtonă. O rugăm pe Monica Babuc să ne susţină, facem apel şi către Consiliul Superior al Magistraturii”, spune interpreta.

Viorica Nagacevschi a menționat că nu se referă doar la muzică, dar urmează să se abordeze și acest subiect. „Astăzi interpreţii au venit cu un avertisment. Există pericolul să fie producţia autohtonă sub 10 procente”, a opinat textiera Viorica Nagacevschi.

Din numele tuturor artiștilor, Adrian Ursu solicită  ca decizia Curții de Apel să fie anulată sau să se ia o hotărâre corectă

 Remarcăm că decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului care obliga audiovizualul din țară să producă cel puțin 30% de emisiuni proprii difuzate în limba română, în orele de maximă audiență, a fost suspendată de către Curtea de Apel. Cele 13 posturi de radio și tv care au sesizat Curtea, susțin că CCA și-a depășit atribuțiile.

Amintim că în urma monitorizării respectării deciziei CCA, „PRO TV Chișinău” și „RTR Planeta” au primit amenzi.

(319 accesari)