artisti mdActuala guvernare a dezamăgit poporul, iar oamenii de cultură nu mai cred cuvintelor frumoase ale guvernanţilor, deoarece situaţia actuală din ţară este una mai mult decât îngrijorătoare.

Mimarea reformelor, furtul miliardului şi compromiterea vectorului european sunt doar câteva dintre acţiunile conducerii care au dezamăgit oamenii de artă. În acest context, artiştii îndeamnă societatea să iasă, pe 7 iunie, la mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a protesta faţă de actuala guvernare.

Astfel, artistul emerit al Republicii Moldova Ştefan Petrache a spus că ceea ce se întâmplă în ţară este ieşit din comun şi nu mai este timp ca să se ascundă adevărul, fiindcă în ţară se întâmplă o catastrofă politică, omenească şi economică. Totodată, interpretul a declarat că reforme nu se vor face niciodată deoarece tuturor le este frică de schimbări, dar acum cetăţenii nu trebuie să mai ierte nimic.

De asemenea, artiştii au menţionat că actuala guvernare a uitat de oamenii culturii, iar o societate fără cultură este o turmă şi acest lucru contribuie la hoţie. În susţinerea ideii, maestrul în arte Petru Racoviţă a menţionat că la conducere se află nişte bişniţari care privatizează tot.

Totodată, interpretul Cătălin Josan a menţionat: „Meseria noastră ne permite să fim aproape de oameni şi să amintim încă o dată sentimentul de revoltă faţă de guvernare şi faţă de instituţiile de stat suspectate de corupţie”.

Artiştii au adăugat că Republica Moldova a fost transformată într-un stat captiv, iar democraţia a fost înlocuită cu oligarhie criminală, menită să comită jafuri şi să împovăreze cetăţenii. Mai mult, aceştia au cerut guvernanţilor să se conformeze necondiţionat doleanţelor poporului, şi anume:

– învestirea unui nou procuror general, schimbarea conducerii CNA, CNI şi CCA;

– pedepsirea persoanelor implicate în jaful secolului;

– recuperarea integrală a banilor furaţi.

În acelaşi timp, artiştii se declară solidari cu cerinţele poporului şi susţin în totalitate intenţiile proeuropene ale grupului de iniţiativă al Platformei „DA” şi îndeamnă oamenii să vină pe 7 iunie în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi să participe la protestul antiguvernare.

Amintim că la ultimul protest organizat de Platforma „Demnitate şi Adevăr” au ieşit în stradă în jur de 50 de mii de oameni.
Sursa:jurnal.md

(92 accesari)