Astăzi se împart funcțiile Guvernului

Imagine postare

20120302md006_a_prev_02Membrii coaliției de guvernare discută organigrama instituțiilor. La negocieri participă PLDM, PDM și reformatorii din PL. Valeriu Lazăr a declarat că se va respecta principiul continuității.

Astăzi Iurie Leancă va prezenta schema de funcționare a noului Guvern. Democratul Lazăr a remarcat că s-au găsit formulări consensuale.

PLDM dorește ca instituțiile de drept să suporte unele schimbări. Menționăm că proiectul noului Acord prevede ca funcțiile care-i reveneau Partidului Liberal  să fie ocupate de către „grupul Hadîrcă”.

Negociatorii fac declarații optimiste. Valeriu Lazăr speră la un Guvern eficient. Vadim Pistrinciuc recunoaște că există unele divergențe, lucru pe care-l consideră normal. Ion Hadîrcă afirmă că se poartă discuții constructive.

Amintim că Iurie Leancă va purta negocieri cu fracțiunile parlamentare pînă pe 30 mai în vederea votării noului Guvern. Dacă mai puțin de 51 de deputați îl vor susține pe candidatul PLDM la funcția de premier, Nicolae Timofti se face obligat să înainteze alt deputat pentru șefia Guvernului.