Un nou bilanţ făcut public de autorităţi şi citat de presa franceză indică cel puţin trei persoane ucise şi 11 rănite, din care 5 în stare gravă.

Un bărbat cunoscut sub numele de „Cherif C.” a fost numit de către mass-media franceză drept suspect în atacul posibil terorist la piața de Crăciun din Strasbourg, oraș situat în apropierea graniței dintre Germania și Franța.

Le Figaro scrie că „presupusul autor al împușcăturilor este Chérif C.”, un localnic care s-a născut în 1989. Pe rețelele de socializare circulă fotografii care l-ar reprezenta pe atacator și numele lui întreg este dat drept Chérif Chekatt.

În această dimineață, suspectul, în vârstă de 29 de ani, a reușit să fugă, înainte de o percheziție realizată de jandarmi în locuința sa din cartierul Neudorf. Descinderea era realizată în cadrul unei anchete pentru furt, susțin surse apropiate anchetei. În locuința acestuia au fost descoperite grenade, conform BFMTV.

libertatea.ro

Autoritățile nu au confirmat, însă, identitatea suspectului. Potrivit Franței 24, nu se știe dacă atacul a fost unul terorist. Totuși, ABC News transmite că incidentul este tratat ca un atac terorist de autoritățile franceze care au predat investigația procurorilor antiteroriști.

Premierul britanic Theresa May a transmis un mesaj către victimele atacului terorist de la Strasbourg. „Șocată și întristată de teribilul atac de la Strasbourg. Gândurile mele se îndreaptă către toți cei afectați și către întreg poporul francez’, a scris Theresa May pe contul său de Twitter.

Sursa:jurnal.md