Atacul raider de la „Registru” pe ordinea de zi la Guvern

Imagine postare

registru_news_portal-start_comÎn vederea asigurării funcționalității documentării populației și apărarea intereselor statului, premierul desemnat, Iurie Leancă a invitat la ședință instituțiile responsabile.

La ședință au participat membrii grupului de lucru instituit pentru examinarea cazului şi identificarea soluţiilor optime în vederea asigurării funcţionalităţii ÎS „Registru”, reprezentanți ai Procuraturii Generale, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Centrului Naţional Anticorupţie.

În cele din urmă, ministrul justiției în exercițiu, Oleg Efrim, a cerut într-un demers să fie suspendată executarea deciziei  instanţei în dosarul ÎS „Registru”, dar şi revizuirea hotărârii în cauză, asta după ce a solicitat și intentarea procedurii disciplinare pe numele a șapte judecători care au instrumentat  dosarul ÎS „Registru”  la Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că anterior, S.A. „Registru” se făcea obligată de a plăti 7,8 milioane de euro companiei condusă de milionarul Boris Birștein. Astăzi membrii grupului au menționat că problemele survenite sunt o continuare a deciziei judecătorești.