Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) anunță că începând de astăzi, 22 mai, la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online).

Conform anunțului, pentru utilizarea aplicaţiei de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit.

De asemenea, începând cu data de 24 mai numărul de locuri disponibile programării online în vederea depunerii dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online pe zi de lucru cu publicul.

Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22 mai în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română.

Lista persoanelor programate în fiecare zi de lucru cu publicul va fi afișată pe pagina de internet a Autorității cu cel puțin 7 zile înainte de data programării. De asemenea, lista va fi afișată și la sediul ANC.

Obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991.

Sursa:independent.md

(32 accesari)