drumuriÎn sectorul Rîșcani, la intersecțiile străzilor Alecu Russo cu Nicolae Dimo și Mihai Sadoveanu urmează să se instaleze sensuri giratorii provizorii.  Ideea a fost testată săptămîna trecută la intersecția dintre bulevardul Moscovei și strada Bogdan Voievod.

Vicedirectorul Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel a declarat în cadrul ședinței de lucru a Primăriei că testul sensului giratoriu provizoriu instalat între străzile Bogdan Voievod și bulevardul Moscovei a demonstrat rezultate pozitive chiar din prima zi. ”Rezultatele sînt sută la sută pozitive. Avem fluidizare a traficului chiar din prima zi pe străzile Alecu Russo, Bogdan Voievod și bulevardul Moscovei. Puțin este mai problematic pe strada Kiev. Acest sens giratoriu provizoriu trebuie demontat și inițiată procedura de instalare a unuia permanent”, a menționat Butucel.

În această ordine de idei, primarul Dorin Chirtoacă a solicitat alt experiment la intersecția străzilor Alecu Russo, Nicolae Dimo și Mihail Sadoveanu. „Dacă la o intersecție aglomerată precum este cea de pe bulevardul Moscovei cu străzile Bogdan Voievod și Alecu Ruso situația este pozitivă, cu atît mai mult la acestea două. Dacă experimentele vor arata rezultat pozitiv, înseamnă că vom merge la sensuri giratorii și la aceste două intersecții”, a precizat edilul.

 

 

(287 accesari)