Atletism: Cristina Bujin s-a calificat în finala la triplusalt a CE indoor

Imagine implicită

Cristina BujinTriplusaltista Cristina Bujin s-a calificat în finala probei din cadrul Campionatelor europene de atletism indoor de la Praga, după ce sâmbătă dimineața a sărit 14,02 m cu care a ocupat locul 8 în calificări, dobândind dreptul să lupte pentru medalii duminică, în ultima zi a competiției, de la ora 17,25 m.

Bujin, a 4-a performanță a anului în ierarhia europeană, cu 14,28 m, și-a realizat rezultatul de calificare din prima încercare, după care a mai avut două tentative, de 13,65 m și 13,99 m. În schimb, Cristina Sandu a fost prima sub linie, locul 9, cu 13,97 m (locul 8 în acel moment), performanță realizată din ultima săritură, dar imediat după ea, a fost, practic, scoasă din rândul finalistelor de Natalia Viatkina (Belarus), care și-a valorificat deplin ultima șansă, reușind un 14,21 m.

Tânăra Elena Panțuroiu, a treia atletă româncă înscrisă la această probă, a ocupat doar locul 17-a, cu 13,59 m.
Cea mai bună comportare în calificări a avut-o israelianca Hanna Knyazyeva, ucraineancă naturalizată în 2013, care, cu 14,40 m, a stabilit un record național al noii sale patrii.

Sprinterul Cătălin Câmpeanu și-a asigurat, relaxat, prezența în semifinalele probei de 60 m, clasându-se pe locul 3 în prima serie, cu 6″65/100, fazele următoare, semifinala și finala, fiind programate în ultima zi, duminică.

Proba de pentatlon s-a încheiat cu victoria absolut meritată a britanicei de 22 de ani Katarina Johnson-Thompson, care a realizat un nou record al campionatelor, cu fix 5.000 puncte și victorii la în 4 probe — 60 m garduri, înălțime, lungime și 800 m, având în schimb un rezultat modest la aruncarea greutății, unde a fost a 13-a, ultimul dintre concurente rămase în acel moment în concurs.

Și celelalte ocupante ale podiumului și-au îmbunătățit performanțele precedente, medaliata cu argint, belgianca Nafissatou Thiam reușind, cu 44.696 puncte cel mai bun rezultat din carieră, iar medaliata cu bronz, reprezentanta gazdelor Eliska Klucinova, a doborât recordul Cehiei, ducându-l la 4.687 puncte.

Sursa:agerpres.ro