Aur, în Italia, pentru vinurile românești, de Maria Belu

Imagine implicită

Romania premiu vinPământ bun, România şi-a făcut din viţa-de-vie blazon, iar sortimentele de vinuri sunt vestite în lume. Cu siguranță, vinurile care se produc la noi nu sunt din cele de rând. Ele dezleagă limba și inima… și fac cinste specialiștilor noștri din domeniu.
Recunoaștere internațională

La cea de-a 23-a ediție a Târgului de vinuri „Merano Wine Festival“, care s-a desfășurat din 7 noiembrie și până azi (10 noiembrie), în orașul Merano, Tirolul de Sud, nordul Italiei, au participat, pentru prima dată, și producători de vinuri Premium din România.

Viile Metamorfosis, Petro Vaselo, Villa Vinea, S.E.R.V.E., Gramma, Crama Basilescu, Davino, Crama Bauer, Prince Știrbey, Crama Gîrboiu, Nachbil, Vinarte, Liliac și La Sapata sunt cei 14 producători invitați la târg. Toate vinurile românești au fost medaliate, iar șase dintre ele au primit medalii de aur! Acestea sunt: Revelatio 2013, de la Davino; Cuvèe Alexandru 2007, de la S.E.R.V.E.; Fetească Albă 2011, de la Crama Basilescu; Nachbil Rhein Riesling 2012; Sirena Dunării 2001, de la Vinarte; Negru de Drăgășani 2011, de la Prince Știrbey.

Producătorii români, care au participat la festival, au fost atent selecționați de Marinela Vasilica Ardelean, somelierul anului di Romania 2014, și de Helmuth Koecher, proprietar și fondator „Merano Wine Festival“, unul dintre cele mai exclusiviste târguri la nivel mondial dedicate industriei viniviticole.

Sursa: clickpoftabuna.ro