vasile nastasePrivesc aceste imagini filmate și nu-mi vine să cred ochilor! Un profesor o ia la fugă, eufemistic vorbind, doar ca să nu fie văzut de rude, apropiați, prieteni, că e un ticălos, că a adus copiii să voteze pentru un candidat al Partidului Democrat! Adică pentru unul dat afară de la minister pentru mișmașuri financiare. Uitat de procuratură, poliție, nu însă și de partidul criminal.

O altă (doamnă) profesoară minte de stinge că nu a adus elevii la vot, că nu le-a spus pentru cine să voteze, că, în general, își aștepta soțul. “Sărmana” mincinoasă nici măcar nu bănuia că există cineva, (un adolescent exemplar și permiteți-mi să-i zic – un patriot adevărat!) care a imprimat-o, și că acest document tehnic a ajuns a fi o mărturie publică a ticăloșiei și dezmățului.

Un alt individ, la o vîrstă cînd minciuna ar trebui să fie cel puțin o frică de păcat se dezicea de plahotniuci, cormani , cruzi, gume și alte candidaturi de acest gen, declarînd că e doar un drumeț, un trecător, unul care nu are nimic în comun cu secția electorală, deși avea, de acolo ieșise pentru a trimite acasă copiii surprinși de camera de luat vederi, și tot acolo se întorcea pentru a-și continua rolul de saltimbanc în arena circului oligarhic.

Apoi o altă “dobîndă” electorală, directoare de școală, se frăsuiește, cu niște ochi mult mai mari decît cei de căprioară, că nu ar cunoaște nimic din cele declarate de subalterna sa, și anume că a dat indicații clare să fie votat individul concediat de la minister pentru hoție.

O întreb pe Maia Sandu, în ochii căreia se oglindesc, încă, niște germeni de încredere:”Ce trebuie să se întîmple ca acești indivizi imorali, certați cu legea și cu bunul simț, să mai rămînă, după cele “realizate”, în sistemul de învățămînt? Cine și de la cine ar trebui să învețe că un om, mai ales un pedagog, nu trebuie să mintă, nu trebuie să implice copiii în marasmul politic, în special cînd e vorba de promovarea unor persoane compromise iremediabil…

Să ne înțelegem – nu despre dezmățul din 28 septembrie, organizat de brigăzile de agitație ale oligarhiei, acompaniate de cele cinci televiziuni ale lui Plahotniuc – Publika, Prime, Canal2, Canal3, Realitatea, vreau să vorbesc. Dacă acest circ scîrbos ar avea efecte doar asupra celor ce l-au instrumentat, ar fi cum ar mai fi. Avem însă de față o avanpremieră a marilor fraude puse la cale de acești membri de partid venali pentru 30 noiembrie curent, cînd se va desfășura scrutinul parlamentar.

La care se vor alătura ciracii lui Voronin, Dodon, Filat, Usatîi, etc., etc., unii la fel de lipsiți de scrupule și gata să facă orice pentru a stoarce voturi fraudate!

În care miza va crește în progresie geometrică. În care vor fi “investiți” banii proveniți din jafuri și hoții, din off shore-uri și bănci devalizate, din droguri și contrabandă!

Imaginați-vă, așadar, înmiite aceste cazuri abjecte de fraudare și minciună, de manipulare și trucaj. De cîte camere de luat vederi am avea nevoie pentru a le documenta? Cîte vor fi disponibile? Din ce am văzut duminica trecută raportul e de 1 la 20 în defavoarea presei libere și a democrației. Nu zic și a statului de drept, pentru că acesta lipsește cu desăvîrșire, vorba marelui clasic.

(276 accesari)