Avion doborât în Ucraina. 127 de victime au fost identificate

Imagine implicită

avion_prabusit_ucrainaExperții olandezi în medicină legală au identificat în total 127 de victime ale prăbușirii zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines și au comunicat familiilor 20 de nume noi, a anunțat joi postul olandez de televiziune NOS, citat de AFP.

Printre cele 20 de noi victime identificate se află 15 olandezi. Naționalitatea celorlalte victime nu a fost comunicată, a precizat canalul național de televiziune pe site-ul său.

Căutarea resturilor victimelor la locul catastrofei aviatice, în estul Ucrainei, desfășurată de echipe de anchetatori olandezi, australieni și malaezieni, a fost suspendată în urmă cu o săptămână din cauza luptelor dintre forțele ucrainene și separatiștii proruși.

Guvernul de la Haga și-a exprimat speranța că echipele de anchetatori se vor putea întoarce la locul prăbușirii avionului imediat ce situația se va ameliora.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborât cel mai probabil de o rachetă, pe 17 iulie, în timp ce survola estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetățeni olandezi.

Luni, premierul australian, Tony Abbott, aflat în vizită la Haga, și omologul său olandez, Mark Rutte, și-au luat angajamentul să facă dreptate victimelor.

Occidentalii îi acuză pe separatiștii proruși că au lansat racheta care a doborât avionul, în timp ce Moscova și insurgenții pun responsabilitatea pe seama Kievului.

Experții olandezi care anchetează cauzele catastrofei au informat luni că ar putea prezenta un raport preliminar în „câteva săptămâni”.

sursa: realitatea.net