Merkel, HollandLiderii german, francez si spaniol s-au deplasat, miercuri, la locul unde s-a petrecut prabusirea avionului Germanwings, in Alpii francezi.

Avionul avea 150 de persoane la bord, care nu au supravietuit prabusirii. Majoritatea pasagerilor erau de origine germana si spaniola. Liderul Frantei, Francois Hollande, cancelarul german, Angela Merkel, si premierul spaniol, Mariano Rajoy, s-au deplasat la Seyne-les-Alps cu elicopterul, informeaza The Guardian.

Imaginile difuzate de televiziuni ii infatiseaza pe cei trei, cu figuri sobre, discutand cu membrii echipelor de interventie.

Avionul Airbus A320 al companiei germane low-cost Germanwings s-a prabusit marti in sudul Frantei, in Alpi, in regiunea Digne.

Avionul se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf. Oficialitatile franceze au anuntat la scurt timp dupa accident ca nu exista supravietuitori in urma accidentului care a avut loc intr-o zona cu acces dificil.

In tragedia din Alpi au murit 47 de spanioli si 67 de germani, doi argentinieni, un american, un columbian, un mexican, un belgian si un cetatean marocan.

In aeronava Airbus A320 se aflau si doi australieni. Nationalitatea a 27 de persoane nu se cunoaste deocamdata. Ministerul roman al Afacerilor Externe a anuntat ca, pe baza primelor informatii, in avion nu se afla niciun cetatean roman, insa continua sa se informeze cu privire la aceasta chestiune.

Sursa: ziare.com

(118 accesari)