big-secretarul-general-al-onu-in-vizita-la-ramallah-si-ierusalimDe Ziua Internaţională a Migraţiei, secretarul general al ONU îndeamnă guvernele să ratifice și să implementeze toate instrumentele internaționale principale în domeniul drepturilor omului, să respingă xenofobia și să îmbrățișeze migrația drept un factor important pentru dezvoltarea echitabilă, incluzivă și durabilă.

Totodată, oficialul susţine că migrația internațională este un mecanism puternic pentru reducerea sărăciei și consolidarea oportunităților. “Prea mulți dintre ei trăiesc și lucrează în condiții proaste cu cel mai mic acces la serviciile de bază, astfel fiind vulnerabili față de violență, discriminare și marginalizare. Aproape jumătate din migranți sunt femei; una din zece are vîrsta de până la 15 ani; 40% locuiesc în țări în curs de dezvoltare. Migranții săraci și necalificați se confruntă cu cele mai mari bariere în mobilitatea socială.

În această Zi internațională a Migranților, chem guvernele să ratifice și să implementeze toate instrumentele internaționale principale în domeniul drepturilor omului, inclusiv Convenția Internațională privind Protecția Drepturilor Tuturor Lucrătorilor Migranți și Membrilor Familiilor lor. De asemenea, chem oamenii și guvernele de pretutindeni să respingă xenofobia și să îmbrățișeze migrația drept un factor important pentru dezvoltarea echitabilă, incluzivă și durabilă. Migrația este realitatea secolului 21″, a declarat Ban Ki-moon cu ocazia Zilei Internaţionale a Migraţiei.

Potrivit delegatului ONU, la începutul acestui an a intrat în vigoare Convenția privind Munca Decentă a Lucrătorilor Interni. Iar în octombrie, statele-membre ale ONU au cerut ca agenda de dezvoltare a ONU după 2015 să ia în considerare impactul pozitiv al migrației internaționale. Ban Ki-moon a ţinut să remarce că cei circa 232 milioane de migranți internaționali aduc beneficii considerabile țărilor de destinație și celor de origine prin munca și remitențele lor .

 

 

(195 accesari)