21221Producătorii moldoveni de fructe ar putea beneficia de credite în condiţii avantajoase, dacă un proiect în valoare de 100 mil. de euro, oferiţi de Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) va lua foc, scrie eco.md

Vicepreședintele BEI responsabil pentru activitățile băncii din vecinătatea estică, Wilhelm Molterer, şi ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov au semnat ieri, 6 februarie 2014, o declarație de intenție privind lansarea și aplicarea acestui proiect.

Vizita oficialilor a avut loc la vinăria Cricova unde a fost lansată o nouă linie de îmbuteliere a vinului, construită şi instalată cu sprijinul BEI. Astfel, ziarul „Economistul” anunță că instituţia financiară a oferit 75 mil. de euro prin intermediul programului de Restructurare a Sectorului Vitivinicol (Filiera Vinului).

Werner Hoyer a remarcat faptul că este vorba despre un acord istoric care reprezintă un angajament al Băncii Europene de Investiții pentru sprijinirea agriculturii moldoveneşti în cadrul Parteneriatului Estic. „Chiar dacă este o perioadă dificilă, Moldova continuă să caute noi pieţe de desfacere pentru vinurile sale excelente și nu doar”, a adăugat oficialul.

(291 accesari)