Baron PSD, CONDAMNAT la 9,6 ani de ÎNCHISOARE

Imagine postare

barbat_trist_poza_46892000Baronul PSD Constantin Nicolescu a fost condamnat la 9,6 ani de închisoare. Preşedintele CJ Argeş este acuzat de fraudarea fondurilor europene. Prejudiciul depăşeşte 1 milion de euro. Decizia nu este definitivă.

Fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, la nouă ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de fraudare de fonduri europene pentru reconstrucţia a două poduri, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro.

Procurorii susţin că Nicolescu ar fi accesat fondurile europene PHARE prentru construcţia unui pod în localitatea Căteasca, despre care ar fi arătat că a fost afectat de inundaţiile din 2005, deşi podul era deteriorat anterior. De asemenea, DNA susţine că societatea ZEUS, care a construit podul, a fost avantajată în cadrul procedurii de licitaţie, scrie gandul.info.

Procurorii îl acuză pe Nicolescu că a aprobat ilegal suplimentarea contractului pentru podul de la Căteasca cu suma de 1 milion de euro.

Procurorii mai susţin că Nicolescu ar fi primit mită de la asociaţii companiei Zeus un spaţiu comercial în centrul oraşului Piteşti.

Anchetatorii mai susţin şi că o parte din lucrările la podul de la Căteasca au fost subcontractate unor companii care sunt deţinute de rudele lui Constantin Nicolescu.

sursa: realitatea.net