Bătaia de joc sau Sfidarea integrării europene

Imagine implicită

start_1176188O colegă jurnalistă se întreba la un an de la măcelul din Pădurea Domnească – Ce mai faceți, domnule Zubco? Firește, nu a urmat niciun răspuns, pentru că acest așa-zis domn Zubco continuă să-și poarte nesimțirea pe acest tărîm al marilor hoții. Oricum, indiferent ce ar face și unde s-ar afla, acesta e substituit de propriul fotoliu, ocupat provizoriu, de cineva care nu mai răspunde la chemarea Corneliu Gurin.

Tot așa mi-a venit și mie cheful să întreb – Ce mai faceți, domnule Gherasimenco?

Cititorii noștri fideli cunosc deja istoricul acestui pacient al procuraturii municipale. Implicat în zeci de cazuri de corupție, conform unor documente oficiale ale SIS-ului, găsit vinovat de ascunderea intenționată a marilor sale averi nejustificabile, patronul aurarilor din municipiu a cam dispărut din vizorul presei, după ce a fost demascat și prins cu milioanele în punga minciunii.

Dispariția individului în cauză din spațiul public nu este una întîmplătoare. Scandalul din jurul său, dar mai ales al patronilor săi Garaba, Zubco, Gurin și firește, Plahotniuc-Tartorul trebuia cumva stins, estompat cel puțin pînă cînd presa și opinia publică vor uita de el ca de “pernomodelul” de la Strășeni, Elena Neaga, expediată de urgență într-un concediu dubios, apoi delegată la procuratura de Transporturi condusă de amicul păpușăresc, Chitoroagă.

Exact așa a procedat mafia procuraturii oligarhice cu procurorul năpădit de bubele corupției. Inițial, acesta a dispărut de la procuratura municipală pe motiv de boala vulpii bătrîne, iar cînd și-a făcut apariția din mlaștinile pribegiei a fost chemat la oligarhie spunîndu-i-se că nu va fi sacrificat pentru faptele criminale investigate de SIS, dar că va trebui să-și ia arrivederci de la țîța municipală (acesta fiind “responsabil” de activitatea Primăriei!), pentru că stăpînii îi pregătesc o de aia mai mică, dar destul de lăptoasă…

Astfel, săracul om cu palat de milioane, cu autoservice, magazin de lux în plin centrul Chișinăului, cu mașini ce-i poartă pe plăcuțe vanitatea unor efemere inițiale, cam toate înregistrate pe numele rudelor celor mai apropiate – vorba SIS-ului, dacă nu ne credeți pre noi – a fost delegat de către fotoliul lui Zubco ocupat temporar de Gurin la Procuratura sectorului Ciocana, în ordinul respectiv specificîndu-se, citez din memorie, “pînă la decăderea necesității”!

Adică pînă lucrurile se vor liniști, peștele Trompetistului va sta ascuns în nămolul periferiei citadine.

Și iată că ceasul a sunat, peștele a prins a da din coadă și a ieși la suprafață!

De ce? Pentru că joia asta va avea loc ședința Consiliului Superior al Procuraturii în cadrul căreia se preconizează angajarea procurorului suspectat și bănuit de SIS de grave, excepțional de periculoase cazuri de corupție în funcția de Procuror șef al sectorului Ciocana.

Alături de Gherasimenco mai candidează, ca să vezi, Ruslan Popov, alt fruct uscat al procuraturii oligarhice, dar și viceprocurorul sectorului în chestiune, A. Vițu, despre care se spune că ar fi un om de treabă, principial și capabil, dar tocmai de asemenea persoane nu au nevoie șobolanii pseudo integrării europene! Rolul lui Ruslan Popov este, firește, unul decorativ, pentru că alesul nu poate fi nimeni altul decît trimisul fotoliului lui Zubco, ocupat temporar de Gurin, din porunca călăului trompetei, Plahotniuc-Ulinici și mai nu se știe cum!

Ultimele cuie se bat în racla reformei lui Gribincea, finul lui Nagacevschi, avocatul exclusiv al oligarhului de pe Bîc.

Amin, părinte!

Amin!

Victor Crăciun 

Gherasimenco SIS 1

Gherasimenco SIS 2