bidenSprijinul României va avea un rol cheie în susţinerea aspiraţiilor Republicii Moldova de a deveni membru al Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de către vicepreşedintele SUA, Joe Biden, aflat astăzi într-o vizită în România.

„Românii se află acum într-o zonă mai dificilă. Împărtăşim preocuparea României cu privire la evenimentele din Ucraina şi am condamnat împreună intervenţia militară ilegală a Rusiei şi ocuparea Crimeii de către aceasta. Continuarea strânsei coordonări cu guvernarea din România va fi vitală pentru prezentarea unei poziţii ferme şi unite în impunerea de noi sancţiuni pentru Rusia dacă aceasta va perturba alegerile prezidenţiale din 25 mai. Sprijinul României va avea un rol cheie şi în ajutarea conducerii ucrainene să refacă stabilitatea ţării, precum şi în susţinerea aspiraţiilor ţării vecine, Republica Moldova, de a deveni membru UE”, a declarat vicepreședintele SUA în cadrul unui interviu pentru Mediafax.

Biden a declarat că vizita sa la Bucureşti reprezintă o ocazie de a mulţumi conducerii României, armatei române şi publicului român pentru tot ce a făcut această ţară pentru a susţine NATO, dar şi pentru a reconfirma angajamentul de neclintit al SUA faţă de apărarea colectivă a aliaţilor săi europeni.

„Mai presus de orice, SUA vor ca România să aibă succes. SUA îşi doresc ca România să fie o democraţie puternică, stabilă, prosperă, un partener strategic, un aliat NATO mai puternic decât oricând şi un model pentru ţările din regiune”, a mai declarat vicepreședintele SUA.

Biden a precizat că în ultimele săptămâni, SUA şi alţi aliaţi NATO au luat o serie de măsuri pentru a consolida prezenţa militară în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

sursa: jurnal.md

(136 accesari)