Bloguvern: Top 10 declarații politice ale lui Al.Tănase în timpul exercitării mandatului la CC

Imagine postare

alexandru-tanase– Declaraţia politică a lui Dumitru Pulbere pentru care acesta a fost demis:

1. 23.09.2011: „Parlamentul trebuie dizolvat pana la 28 septembrie. Asta pentru ca la aceasta data se va implini un an de la ultima dizolvare a legislativului, iar de atunci presedintele nu a mai fost ales.”

În 28.09.2011, Dumitru Pulbere este demis.

vs

– Doar câteva dintre  declaraţiile  politice ale lui Alexandru Tănase:

1. (18.09.2012): Este regretabil faptul că anume – dacă v-aţi referit la Codul Electoral – se schimbă atât de des.Este regretabil că regulile de joc în materie electorală nu sunt permanente şi constante, ca toţi actorii politici să-şi poată face calcul pentru ani în şir. Dar asta ţine mai mult de cultura politică, de abordările pe care le au oamenii politici, mai puţin ţin de norma constituţională.

2. (24.04.2013): Hotărârea CC poate fi un adevărat colac salvator pentru Vlad Filat. Impactul hotărârii CC a estompat în memoria publică comportamentul jalnic al lui Filat în raport cu cel pe care îl numea cu o lună în urmă «mafiot şi păpuşar», promitea că o să-l bage la puşcărie, dar mai apoi, de dragul menţinerii la putere îi cânta osanale în public. Un astfel de comportament este mai devastator pentru un politician decât 100 de hotărâri judiciare.

3. (01.03.2013): Să nu uităm că Preşedintele Republicii Moldova este o figură de compromis. Preşedintele Timofti nu are un partid parlamentar, ceea ce înseamnă că setul de instrumente, nu legale, dar politice la care mă refer, de care dispune domnul Preşedinte Timofti, este unul limitat.

4. (26.03.2013)Cred că la mijloc ar fi acea obișnuință pe care o are politicul de a avea control asupra unor instituții ale statului. Deși se vorbește despre depolitizare, un termen destul de deocheat și ciudat, în realitate toți încearcă să plaseze persoane în funcții publice într-o asemenea manieră încât săpoată influența, într-o manieră neadmisă de lege, activitatea anumitor instituții.

5. (05.04.2012): Sunt politicieni care fac astăzi parte din coaliția majoritară. Ei cunosc exact ce s-a întâmplat pe 7 aprilie 2009 şi ar putea oferi informații exacte în acest sens. Sunt personaje active. Calitatea mea de președinte al Curții Constituționale mă împiedică la ora actuală să mă lansez în afirmații de genul ăsta deoarece vizează majoritatea parlamentară, figuri politice care în prezent sunt active și foarte prezente în viața publică.

6. (22.08.2012): Instigatorul moral a acțiunilor de protest din fața casei mele și a hărțuirii la care sunt supus eu și familia mea, nu este altcineva decât actualul Prim-Ministru, Vlad FILAT.

7. (16.10.2011): Istoria îţi dă o şansă să schimbi ceva o dată la 20-30 de ani. Actuala guvernare a ratat această şansă şi spun asta din  perspectiva unui cetăţean de rând. În loc să să schimbe ceva, politicenii au pierdut timpul certându-se între ei.

8. (29.04.2011): Republica Moldova va putea atinge performanţele Georgiei şi lucrurile ar începe să se schimbe doar atunci când în fruntea statului n-ar mai fi hoţi, care ar veni la putere doar să-şi umple buzunarele cu bani.

9. (12.02.2012): Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului şi unica autoritate legislativă a statului. Nici un truc judiciar, oricât de sofisticat nu ar fi, nu poate limita dreptul Parlamentului de a decide asupra organizării judecătoreşti, în conformitate cu voinţa sa şi mandatul popular pe care îl deţine acesta. Dacă puterea politică din Republica Moldova va decide, instanţele economice oricum nu vor exista. Oricât nu s-ar încerca, este imposibil de a explica (nu mai zic justifica) o hotărâre a Curţii Constituţionale prin care Republica Moldova este obligată să aibă instanţe economice.

10. (13.02.2013): În Moldova lucrurile vor merge bine doar atunci când vor apărea lideri care își respectă cetățenii mai tare decât se urasc între ei. 

sursa: bloguvern.md