baniLeul moldovenesc se află pe locul patru în clasamentul monedelor care s-au depreciat cel mai mult față de dolarul american în anul 2015, relatează Bloomberg, care a și realizat clasamentul.

Potrivit datelor oferite, pe primul loc se află rubla rusească care s-a devalorizat în 2015 cu 27 de procente. Aceasta este urmată de rubla belarusă care, de asemenea, s-a depreciat de la începutul anului cu 27 de procente.
Pe locul trei în acest clasament, se află manatul azer, care s-a depreciat cu 25 la sută.
Leul moldovenesc, este mai puternic decât aceste trei monede, relatează Bloomberg, dar oricum este printre valutele naționale care au căzut cel mai jos, comparativ cu dolarul american. De pe data de 1 ianuarie, leul moldovenesc este mai slab cu 16 la sută față de moneda americană.

Experții Bloomberg relatează că ultimele trei monede au fost grav afectate de deprecierea rublei rusești, așa cum economiile Republicii Belarus, Azerbaidjanului și Republicii Moldova sunt dependente de cea a Federației Ruse, care a avut mult de suferit de pe urma sancțiunilor aplicate de SUA și statele UE

Sursa: bani.md

(104 accesari)