Boțan: Liderii politici de la Chișinău sunt niște marionete ale lui Plahotniuc

Imagine implicită

Botan IgorLiderii partidelor politice de la Chișinău sunt niște „marionete” ale „păpușarului” Plahotniuc, acest lucru devenind mai clar ca niciodată în ultimele două luni, este de părere analistul politic Igor Boțan.

În opinia analistului, negocierile privind formarea alianței de guvernare, din ultimele două luni, s-au aranjat într-un așa fel încât Moldova a „ajuns la marginea prăpastiei”.

„Adevăratul lider (Plahotniuc n.r.) a zis așa: facem coaliție minoritară, eu asigur existența ei”, a declarat Boțan în cadrul emisiunii „Alb&Negru” de la Unimedia, lăsând de înțeles că Plahotniuc are „capacitatea de a manevra” cu formațiunile politice din Parlament.

În opinia analistului, politicienii care au venit în ultimii 5 ani în politică, au făcut-o de dragul „rentei politice și administrative, de a se îmbogăți pe sine și clanul care stă lângă ei”.

Boțan consideră că de felul în care va manevra Plahotniuc lucrurile va depinde dacă actuala coaliție se va menține timp de 4 ani la guvernare, ori dacă vom avea alegeri anticipate.

„Numai un om precum Plahotniuc își poate permite un joc atât de riscant, care probabil îi aduce satisfacție. Toți ceilalți care sunt implicați nu au față. Probabil ceilalți sunt marionete manipulate în acest joc”, a subliniat Igor Boțan.

Sursa:independent.md