Botan IgorProtestul din 24 aprilie a fost un succes, el a demonstrat că mişcarea protestatară este vie şi este vibrantă, susține analistul politic Igor Boțan.

Potrivit acestuia, protestul de duminică nu a fost unul violent, însă această idee s-a încercat a se inocula pentru a defăima mișcarea protestatară.

„Noi ştim că protestatarii nu au niciun motiv să desfăşoare proteste violente, pentru că imediat vor fi cei care vor fi supuşi represiunilor. Iar modul în care se comportă autorităţile, da, este unul de defăimare a acestei mişcări protestatare şi toată lumea înţelege acest lucru. Curentul pe care îl reprezintă Platforma „DA” are un scop să substituie actuala guvernare coruptă pe segmentul pro-european. Acest lucru poate fi făcut prin alegeri anticipate şi prin alegerea şefului statului direct de către cetăţeni”, a declarat Boțan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

El susține că, în continuare, protestatarii trebuie să solicite organizarea alegerilor anticipate, iar protestele să capete o amploare și mai mare.

„Cetăţenii trebuie să înţeleagă că aceste manifestări publice sunt necesare pentru a menţine pulsul protestatar, este un lucru, din punctul meu de vedere, normal. Iar cei care au exigenţe mai mari trebuie să înţeleagă că, cu încetul faci oţetul”, a mai precizat Boțan.

În opinia analistului politic, „protestul de ieri a fost un succes, el a demonstrat că valul protestatar, mişcarea protestatară este vie şi este vibrantă”.

SURSA: independent.md

 

(53 accesari)