C.T. Popescu, despre lista miniștrilor: Sunt nume noi în spațiul public, ceea ce nu e rău

Imagine implicită

Cristian-Tudor-Popescu1Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, numirea miniștilor ce vor face parte din noul Cabinet, dacă propunerile premierului desemnat, Dacian Cioloș, vor trece de Parlament. El a spus că este o listă de tehnocrați, cu unele excepții, spunând că Vasile Dâncu e un apropiat al PSD. Cristian Tudor Popescu a afirmat că multe dintre numele anunțate sunt noi și că acesta este un lucru bun. Jurnalistul a salutat și înființarea unui minister pentru relația cu societatea civilă.

„Este o listă de tehnocrați, așa cum s-a anunțat, cu anumite excepții. Totuși, domnul Vasile Dâncu este o persoană politică foarte apropiată de PSD, chiar dacă nu mai e membru acum. Dar apropierea de PSD a domnului Dâncu e clară. Probabil că a fost și propus de PSD pentru această funcție. Pe domnul Costin Borc nu-l cunosc. Domnul Mihnea Motoc e un profesionist, dar știu că este diplomat. Probabil ca ministru civil al Apărării poate să facă față. Domnul Lazăr Comănescu este, iarăși, profesionist, diplomat de profesie. Pe doamna Anca Dragu nu o cunosc”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

„Doamna Cristina Guseth la Ministerul Justiției. Cunosc, dar, din câte știu, dânsa e specialist în relații cu media și PR, Relații Publice. Nu știu dacă are pregătire juridică pentru acest post foarte greu. De domnul Tobă am auzit, e un om din branșă, din Poliție, la Ministerul de Interne”, a mai spus jurnalistul.

„De ceilalți nu am mare lucru de spus, pentru că nu îi știu. Costescu la Transporturi, Curaj la Educație, doamna Moarcăș la Ministerul Muncii sau domnul Baciu la Ministerul Sănătății… Sunt nume noi în spațiul public, ceea ce nu e rău. Nu e rău că avem oameni noi. Rămâne de văzut cum vor acoperi aceste posturi într-o perioadă foarte dificilă pentru ei, din această poziție de guvern tehnocrat. Ce aștept eu de la acest guvern este să fie unul democrat în primul rând, înainte de a fi tehnocrat, orientat spre popor, nu spre politicieni, spre cererile și dorințele Parlamentului”, a mai spus acesta.

Despre înființarea unui Minister pentru Dialog Social și relația cu societatea civilă, jurnalistul a spus: „Ăsta e un lucru foarte bun. Nu am avut până acum (ministru pentru relația cu societatea civilă, n.r.). Am avut ministru pentru Relația cu Parlamentul, care era o funcție decorativă, inutilă. Se dădea, de obicei, ca răsplată politică unui client. Dar funcția de ministru pentru relația cu societatea civilă chiar este necesară în clipa de față și poate să ajute mult acest guvern”. Cristian Tudor Popescu a spus că nu o cunoaște pe Violeta Alexandru, ministrul pentru Dialog Social, dar că este bine că s-a înființat un asemenea portofoliu.

Sursa:digi24.ro