Campania civică:” Eu votez pro-europeni!”

Imagine implicită

Eu votez jpgAsociaţia Convergenţe Europene (ACE) anunță lansarea campaniei civice EU VOTEZ PRO-EUROPENI! (www.euvotez.eu), o inițiativă care își propune să stimuleze participarea tuturor cetățenilor moldoveni pro-europeni la alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 30 noiembrie 2014.
Importanța alegerilor din acest an este una covârșitoare, iar deznodământul acestora va comporta, din nou, aceleași semnificații geopolitice, civilizaționale și valorice. Rezultatul scrutinului depinde într-o mare măsură de cetățenii cu drept de vot care-și vor stabili preferințele electorale către finalul campaniei și care vor defini majoritatea parlamentară.
Prin urmare, parcursul european al Republicii Moldova se află atât în mâinile celor care au luat deja decizia de a-și da votul candidaților pro-europeni, precum și în mâinile indecișilor pro-europeni, dar care ezită, din varii motive, să participe la vot. Absenteismul indecișilor pro-europeni se poate dovedi cu atât mai grav, cu cât orice vot în minus poate însemna revenirea la putere a forțelor anti-europene, respectiv reinstaurarea unui regim autoritar, anti-național și retrograd.
Asigurarea unei majorități parlamentare pro-europene este dezideratul suprem exprimat prin vocea partidelor pro-europene, a societății civile, a intelectualilor, blogger-ilor, personalităților publice, precum și a celorlalte categorii de cetățeni conștienți.
Reieșind din cele expuse, echipa ACE lansează un apel către toți susținătorii parcursului european al Republicii Moldova, prin care îi invită să se alăture campaniei EU VOTEZ PRO-EUROPENI!, prin asumarea următoarelor acțiuni:
Plasarea logo-ului drept poză de profil pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, Google+, YouTube, MySpace, Hi5, Odnoklassniki). Toate versiunile grafice pot fi găsite aici: EUVPE 1, EUVPE 2,EUVPE 3, EUVPE 4.
Plasarea logo-ul drept poză de cover pe Facebook: EUVPE 5, EUVPE 6.
Plasarea insigna (badge-ul) pe poza de profil EUVPE 7, EUVPE 8
Plasarea banner-ul pe blog / site: EUVPE 9, EUVPE 10, EUVPE 11, EUVPE 12, EUVPE 13, EUVPE 14.
ACE își asumă distribuirea articolelor vestimentare și a accesoriilor campaniei pe parcursul lunii noiembrie. Suntem deschiși oricărui tip de colaborare de natură să contribuie la îndeplinirea scopului campaniei EU VOTEZ PRO-EUROPENI!
Contacte: www.euvotez.eu, e-mail [email protected], telefon (00373)68583838 / (0040)743778940 (Tudor Cojocariu, coordonator proiecte ACE), #euvotezproeuropeni.

PROFIL
Asociația Convergențe Europene (ACE) este o organizație neguvernamentală din România care, prin proiectele pe care le desfășoară, contribuie la consolidarea relațiilor dintre românii din țară și cei din jurul granițelor, prin promovarea valorilor europene și capacitarea tinerilor cu potențial. Înființată în 2011, asociația a organizat o serie de evenimente și conferințe cu tematici care dezbat situația românilor din afara granițelor și colaborează constant cu instituțiile statului român responsabile de susținerea românilor din afara țării.
Implicarea tinerei generaţii în procesele de dezvoltare şi integrare a comunităţilor româneşti din afara României, încurajarea participării tinerilor la viaţa socială a membrilor comunităţii şi cultivarea sentimentului de solidaritate sunt doar câteva dintre obiectivele ACE.
Asociația, în colaborare cu alte instituții și asociații, a organizat 3 ediții ale unei școli de vară pentru tinerii din afara României, în cadrul cărora participanții au vizitat instituţii ale statului, au luat parte la dezbateri interactive şi întâlniri cu oficiali români. În cadrul școlilor de vară, au fost dezbătute teme despre metodele de implementare a modelelor europene în domeniul educației, oportunităţile de studii în România, politicile statului român în ceea ce priveşte sprijinirea comunităților românești, cooperarea culturală interregională, valori europene ale toleranţei şi multiculturalismului.
De asemenea, ACE a fost implicată în organizarea unor vizite de lucru la Parlamentul României cu funcționarii din legislativul de la Chișinău, alte proiecte cu tineri jurnaliști și funcționari din administrația publică locală din R.Moldova.
ACE a implementat și susținut următoarele proiecte:
*Școala de vară Noi, cetățeni interactivi ai Europei, edițiile I, II și III;
*Vizita de studiu Experiența de integrare europeană a României. Modulul parlamentar;
*Programul de promovare a valorilor europene UE vine la tine acasă!;
*Discuția direcționată cu tinerii jurnaliști din R.Moldova (format Chatham House), Agenda comună publică România-R.Moldova;
*Vizita de studiu Convergențe Jurnalistice peste Prut, constând într-o serie de discuții dintre tinerii jurnaliști din R.Moldova și reprezentanții instituțiilor din România.
*Dezbaterea publică Beneficiile Acordului de Asociere, adresată locuitorilor R.Moldova, regiunea Găgăuzia, or. Vulcănești.
*Dezbaterea publică Beneficiile europenizării. Experiența României, adresată tinerilor din R.Moldova, regiunea Găgăuzia, or. Comrat.