„Am avut un vot foarte mare la prezidențiale. Dar cel mai important motiv este pentru că noi, cu toții, și cei de acasă, și cei din Diasporă vrem să învingem această guvernare coruptă. Vrem să scăpăm de deznădejde, de corupție, de hoți. Dacă analizăm circumscripția pentru Europa de Vest vedem că acolo este un potențial enorm de voturi. Nu vorbim doar de un mandat câștigat pe circumscripție. O mobilizare foarte bună ar putea să aducă patru mandate în plus”, a declarat Maia Sandu.

„Înainte de a lua această decizie, una asumată de întreg blocul ACUM, am purtat multe discuții cu oamenii din Diasporă, eu fiind parte a acestei Diaspore prin familia mea. Este un gest de respect din partea noastră pentru cei care sunt acolo. Ne-am dorit ca ei să fie cât se poate de uniți, mobilizați și implicați”, a adăugat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA și-a argumentat și el alegerea circumscripției nr. 33 din capitală, afirmând că este singura unde și-ar fi putut înainta candidatura având în vedere că acolo își are locul de trai. De asemenea, în localitățile care fac parte din circumscripția nr. 33 Andrei Năstase a avut un rezultat bun la alegerile locale din anul 2018.

Copreședintele ACUM s-a referit și la prezența în aceeași circumscripție a unui candidat cu un nume foarte asemănător cu al lui – Andrei Năstas.

„A fost introdus un anonim de care presa nu poate daEu zic să ne concentrăm pe lucruri importante, pentru că lucruri mărunte, de tot felul de porcărioare, se ocupă Plahotniuc și oamenii care s-au dovedit a fi și lipsiți de imaginație”, a spus Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md