deputati-1-parlamentUn grup de deputaţi din primul Parlament, semnatari ai Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, a decis să susțină candidatul comun al PPDA și PAS, Maia Sandu, în cadrul scrutinului prezidențial.

Reprezentanții grupului de deputați spun că se declară dezamăgiți de actuala guvernare, iar candidatul comun al forțelor anti-oligarhice este unica soluție pentru salvarea țării, afectată de corupție și oligarhie.

„Nu putem fi indiferenți față de prezentele acțiuni politice și de viitorul Republicii Moldova. În contextul campaniei electorale, două pericolele morale planează asupra societății moldovenești – cel intern, care vine de la clasa politică oligarhizată, total ruptă de popor, și cel extern, reprezentat de mercenarii Kremlinului și planul lor perfid de a ne izola de România, de țările UE și Ucraina. Nu avem dreptul să manifestăm egoism și să arătăm care partid este mai puternic, pentru demontarea sistemului oligarhic. După desemnarea unui candidat comun a apărut speranța că putem învinge sistemul corupt. Avem șanse reale să smulgem din ghearele oligarhiei una din cele mai importante instituții de stat”, se arată în declaraţia deputaţilor din primul Parlament.

Totodată, aceștia spun că Maia Sandu nu mai este un candidat al unui partid sau a unui grup de partide, ci este candidatul poporului care vrea schimbare în țară.

„Maia Sandu nu mai reprezintă un partid sau un grup de partide, ci voința fermă a tuturor cetățenilor onești de a scoate țara din captivitate și a pune legea dreaptă în capul mesei. În acest scrutin prezidențial, Maia Sandu este reprezentatul poporului”, a declarat Valentin Dolganiuc.

Un alt fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Şoimaru, a mulțumit liderului PPDA Andrei Năstase pentru decizia matură luată, apreciind că această este o primă victorie din acest scrutin.

„Am avut o surpriză plăcută în ziua când Andrei Năstase a cedat în favoarea Maiei Sandu. Andrei Năstase a obţinut prima victorie din acest scrutin. Eu o consider pe Maia Sandu bărbatul politic. Noi vom lupta pentru șansa de a schimba lucrurile din Republica Moldova”, a declarat Şoimaru.

Nadejda Brânzan apreciază că țara este cuprinsă de sărăcie, însă nu își dorește ca nepoții săi să locuiască și în continuare într-un astfel de stat, astfel își exprimă susținerea față de Maia Sandu.

„Am impresia că cetăţenii se află într-un ţarc. Sărăcia îi face pe oameni să-şi piardă demnitatea. Populaţia trăieşte în sărăcie. Eu aş vrea ca nepoţii să trăiască pe această palmă de pământ. Acum a venit ca generaţia tânără să prea puterea”, a declarat ex-deputatul Nadejda Brânzan.

Sursa:independent.md

(21 accesari)