Candu s-a mutat mai aproape de naş: „Apartamentul l-am luat în folosință gratuită de la familia Plahotniuc”

Imagine implicită

Case, apartamente şi maşini noi, de lux. Cu astfel de achiziţii, făcute în 2016, se pot lăuda deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova. O analiză a declaraţiilor de avere şi interese ale aleşilor poporului, publicate recent de Autoritatea Naţională de Integritate, arată că fiecare al patrulea deputat a făcut, în 2016, cumpărături impresionante, fiind implicat în tranzacţii de zeci sau chiar sute de mii de euro, scrie Ziarul de Gardă.

În 2016, Andrian Candu, preşedintele Parlamentului, a trecut cu traiul într-un apartament cu o suprafaţă de 243,6 m.p., pe care l-a obţinut, în acelaşi an, prin contract de comodat, conform unei anchete a Ziarului de Gardă. Sursa citată a aflat că familia Candu s-a mutat în blocul din str. Bulgară, acolo unde are viza de reşedinţă şi naşul său, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc. Candu s-a mutat într-o locuinţă ce aparţine chiar controversatului politician şi om de afaceri.

Președintele Parlamentului a răspuns în scris la întrebările privind noua sa locuință. „Familia mea a crescut, motiv din care ne-am mutat întrun apartament mai mare. După cum reiese din documentul la care faceți referință, locuim în acest apartament în baza unui contract de comodat, adică l-am luat în folosință gratuită de la familia Plahotniuc”, ne-a scris Andrian Candu. Cât despre schimbările care au intervenit, cel puțin la Cadastru, cu apartamentul de 243,6 m.p., șeful Legislativului ne-a anunțat că „eu nu am de unde să știu de eventuale schimbări, căci nu sunt proprietar. Cert este că locuim împreună cu soția și cei trei copii, așa cum am declarat, într-un apartament de 243,6 m.p.”.

Relaţia de afaceri cu Vlad Plahotniuc i-a adus lui Andrian Candu, pe lângă noua locuinţă, şi 11,5 milioane de lei în conturi, sub formă de dividende de la compania „Prime Management”, acolo unde Candu deţine 10% din capitalul social, celelalte 90% fiind proprietatea naşului său, Plahotniuc. SRL-ul care gestionează afacerile lui Plahotniuc are un capital social de 465 de milioane de lei.

Sursa:independent.md